Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek igračima: Respekt prema protivniku, ali pokažite zube

01.10.2014.

17:45

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Respekt prema protivniku, ali kad izađete na travnjak Kantride, pokažite zube i neka vam se u očima vidi vatra, poručio je Kek svojim igračima.

Na Kantridu stiže Sevilla, aktualni osvajač Europa lige i najjača momčad koja je gostovala podno stijena u posljednjih 30 godina. Još od povijesne pobjede Bijelih nad madridskim Realom u jesen 1984. Činjenica koja ovoj generaciji riječke momčadi sigurno neće uliti strah u kosti.

Protivnik je zaista renomiran, ali naš je cilj doći do pozitivnog rezultata. Igramo protiv momčadi koja je jaka u duelima, agresivna i odlična u igri jedan na jedan. Moramo biti spremni na sve. Ići na čuvanje nule, bilo bi samoubojstvo. Očekujem u ovoj velikoj utakmici od svojih igrača da samo pokažu što znaju i to je jedini imperativ koji stavljam pred njih. A onda ćemo na kraju utakmice položiti račun. Jer za ovakve utakmice sportaši žive, a sami su se doveli u poziciju da imaju privilegiju sutra igrati protiv velikog protivnika.  Respekt prema protivniku, ali kad izađete na travnjak Kantride, pokažite zube i neka vam se u očima vidi vatra, poručio je trener Bijele momačdi Matjaž Kek svojim igračima.

O sastavu kao i obično nije bilo puno govora. Tek kratka zdravstvena bilanca.

Moises je bolje i što je važno jučer je odradio trening. Jugović je jučer odvojeno trenirao zbog problema s mišićem pa ćemo vidjeti kako će se taj problem razvijati. Imam u glavi dvije ili tri varijante, kratak je bio Kek te se obratio navijačima.

Veliko nam je priznanje što Sevilla dolazi u najjačem sastavu sa saznanjem da im na Kantridi neće biti lako. Želim sutra odgovornu, discipliniranu, hrabru i samouvjerenu Rijeku. Onakvu kakvu publika voli. Trebat će nam i pomoć navijača. Njihova je velika uloga i zasluga u našim rezultatima, rekao je Kek.

Niti večer uoči velikog europskog ogleda nije se moglo zaobići najnoviju lakrdiju iz majstorske radionice domaćeg nogometa. Koncentraciju u pripremi sutrašnjeg ogleda sigurno remete svakodnevne promjene mjesta odigravanja nedjeljnog Jadranskog derbija s Hajdukom.

To je pitanje za nekog drugog iz kluba i očekujem da netko reagira. Sigurno da nam to odvlači pažnju, u klubu su svi cijeli dan na telefonima, a imaju drugog posla. Imao sam dojam da se Rijeka već nekako pozicionirala u hrvatskom nogometu, a ne da je ovisna čas o Zagrebu i gospodi u lakiranim cipelama, a čas o gospodi iz Splita. Moje osobno mišljenje o tome je da je tu riječ o cirkusu i sramoti. Ali moramo s tim živjeti i boriti se protov toga, boriti se za sebe. Odigrat ćemo taj derbi, ali ja bi kao trener volio igrati pred punim stadionom na pravom terenu pa da vidimo. Sve ostalo je izigravanje poštenja i skrivanje iza nečega, rekao je Kek.

Ulaznica za sutrašnji ogled ima još jako malo. Po završetku konferencije za novinare službena brojka je glasila 239, za tribine F, C i E2. Pravdu će sutra dijeliti danska sudačka šestorka predvođena Kennom Hansenom. Susret počinje u 19 sati, prijenos kao i uvodnu emisiju koja počinje sat vremena ranije možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.