Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:45 / 12.03.2014.

Autor: Korado Vujnović

Kek: Imat ćemo o čemu pričati u svlačionici

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne volim kada se pojedini igrači izdižu iznad ekipe i kad misle da nakon jedne dobro odigrane utakmice zaslužuju mjesec dana odmora. Iako se pobjedi ne gleda u zube, imat ćemo o čemu pričati do utakmice s Lokomotivom, rekao je ljutiti Kek nakon utakmice.

Bijesan je kao rijetko kada do sada bio nakon utakmice trener riječke momčadi Matjaž Kek. Crven u licu došao je na konferenciju za novinare.

Kad ne pogodiš iz zicera, utakmica se može zakomplicirati. I zakomplicirala se. Možda je sreća bila na našoj strani da smo na kraju došli do jedanaesteraca. Kada se prođe nakon udaraca s bijele točke, prođe se uz pomoć sreće jer to je lutrija. No prošli smo u polufinale i ostvarili naš cilj. Domaćinima želim svako dobro. Ova momčad ima potencijala i nikome neće biti lako u Gradskom vrtu, počeo je Kek te se s uočljivom ljutnjom u glasu okrenuo izvedbi svoje momčadi.

Iako se pobjedi ne gleda u zube, imat ćemo o čemu pričati do utakmice s Lokomotivom. Kontrolirali smo utakmicu, imali prigode, a onda sami sebi zabili. U ovakvim utakmicama u kojima te svi proglase za favorita moraš pokazati karakter. Ne volim kada se pojedini igrači izdižu iznad ekipe i kad misle da nakon jedne dobro odigrane utakmice zaslužuju mjesec dana odmora. Pričat ćemo o ovome u svlačionici jer prošli smo s puno sreće, završio je Kek.

Iako nije imenovao igrače s čijim izvedbama nije zadovoljan lako se da dokučiti da su među njima sigurno Kramarić i Sharbini, koji su danas odigrali daleko ispod njihovog i renomea kluba.

Za razliku od Keka, a porazu unatoč, trener Osijeka Tomislav Rukavina bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

Moram od srca čestitati Riječanima na prolasku u polufinale Kupa. Imali su dvije, tri odlične prigode u prvom poluvremenu i to je nešto s čime nisam zadovoljan. Pomalo apsurdna situacija, Kek je prošao i nezadovoljan je, mi smo ispali, a ja sam zadovoljan. Zadovoljan sam jer smo ostvarili pobjedu protiv velikog protivnika. Ova utakmica je samo nastavak niza utakmica u kojoj se moja momčad diže. Svaki pozitivan rezultat utječe na podizanje samopouzdanja kod mojih igrača. Ne veselim se niti porazu niti pobjedi, veselim se jer su igrači prepoznali što od njih tražim i što su večeras to na terenu pokušali sprovesti u djelo. Veseli me i činjenica što u svlačionici vlada tuga nakon ispadanja. Ali dići će se oni do utakmice s Hajdukom jer su shvatili da se sav trud koji ulažu ipak isplati, završio je Rukavina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.