Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Motiv? Bolje im je da ga pronađu!

06.08.2014.

14:03

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bude li netko sutra šetao po terenu... Ne znam, neće biti dobro. Prijelazni rok traje, aktivnosti ima i još će ih biti. Pa da vidimo tko zaslužuje taj dres, rekao je Kek.

Nogometaše Rijeke očekuje sutra odrađivanje formalnosti u uzvratnom ogledu 3. pretkola Europa lige protiv Vikingura. Visoka pobjeda na Farskim otocima otklonila je i najmanju dozu neizvjesnosti oko konačnog pobjednika.

Iz Torshavna smo donijeli lijepu prednost. No, ne daje nam to za pravo podcijeniti protivnika ili razmišljati "lako ćemo" i kako je posao završen. Ipak je to 3. pretkolo i europska utakmica i imamo veliku obavezu prema našim navijačima, koje želimo vidjeti u što većem broju, ali na kraju krajeva imamo obavezu i prema sebi samima. Na ovakvim se utakmicama stječe neophodno iskustvo. Postavit ću visoke kriterije pred one igrače koji će konkurirati sutra za sastav. Mi smo puno napravili i sada moramo sve to potvrditi. A zna se da nije lako nešto potvrđivati. Vidite i sami da svi u hrvatskom nogometu žele uloviti Rijeku. I na igralištu i izvan njega, počeo je trener Bijele momčadi Matjaž Kek uobičajeno obraćanje novinarima.

Nije želio podrobnije pojašnjavati "lov" na Rijeku, posebno dio koji se odnosi na "lov" izvan terena niti potvrditi kako je pritom mislio na događanja nakon susreta u Puli.  

Ta je utakmica za mene arhivirana. Još uvijek dobro vidim s naočalama, dobro vidim snimku na TV-u i ja ne vidim da je potreban tu neki dodatni komentar, dodao je Kek.

Riječ je o tjelesno snažnoj momčadi, koja igra dugim loptama i tu moramo paziti. Znamo da imamo prednost od 5:1, ali motiva nam ne nedostaje. Pred našim navijačima želimo pobijediti, kratak je bio Matej Mitrović.Na upit hoće li igračima, s obzirom na visoku prednost, nedostajati motiva u sutrašnjoj utakmici, Kek je reagirao na njemu svojstven način.

Bolje im je da nađu motiva. Bolje im je. To im je poruka. Da ne bi netko već u 15. minuti završio pokraj mene na klupi. O čemu mi pričamo? O motivu u 3. pretkolu europskog natjecanja. Prilika je ovo za one koji misle da bi trebali više igrati. Ja bih volio da Kantrida bude puna, volio bih raspjevanu Armadu. Da se dođe pogledati Rijeka koja ima nekog protivnika. Neki put je to Stuttgart, neki put Vikingur. Mi poštujemo svakoga i kako smo se pripremali za Stuttgart, tako se pripremamo za Vikingur. Volio bih da se stvori atmosfera navijanja za svoj klub. U Puli je bilo ugodno. Nije nam bilo lako jer nismo bili pravi, nismo se dobro postavili i onda te odjednom počne nositi ta pjesma navijača. I zato nam je to sutra velika obaveza. I bude li netko šetao po terenu... Ne znam, neće biti dobro. Prijelazni rok traje, aktivnosti ima i još će ih biti. Pa da vidimo tko zaslužuje taj dres, završio je Kek.

O sastavu tek toliko da će poštedu dobiti Tomečak i Brezovec. Svi drugi koji su zdravi, konkuriraju za sastav. Susret počinje u 21:15, a prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.