Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Postavit ćemo se kao Rijeka

16.07.2014.

14:06

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekao sam dečkima, neka samo vjeruju u sebe, a protivnika neka poštuju. Neka uzmu zalet pune Kantride pa ćemo na kraju vidjeti, rekao je Kek.

Nogometaši Rijeke otvaraju sutra novu europsku sezonu. Za razliku od prošle godine i ogleda s velškim amaterima, ždrijeb je Bijelima ove sezone na startu dodijelio daleko ozbiljnijeg protivnika, klub slavnog imena koji velikim ulaganjima želi povratiti staru slavu.

Još uvijek ima ulaznica za sutrašnju europsku premijeru. Zasada je rasprodana samo tribina E, a u riječkom prvoligašu očekuju da će se do početka utakmice rasprodati i preostale ulaznice. Očekuju se i mađarski navijači. Svih 560 ulaznica poslanih u Budimpeštu su rasprodane.



Odmah poslije ždrijeba sam rekao, kuglice nas baš i nisu pomazile. Čeka nas stvarno moćan protivnik. Puno ulažu u zadnje vrijeme kako bi se približili europskom nogometu. Mi smo prošle godine vidjeli što treba za Europu, pametni uče na iskustvu, a oni drugi traže i lutaju u svojoj bahatosti. Prikupili smo podatke o Ferencvarošu koji u hodu slaže ekipu. Možda nismo bili uspješni kao oni. Punom parom rade na upoznavanju naše momčadi. Pojedinci sada i nisu toliko važni, imaju nekoliko reprezentativaca svojih zemalja. Najzvučnije novo ime je Gera, a još su pokušali i ojačati kadar. Mi sigurno nismo u formi u kojoj bi trebali biti za ovako jakog protivnika. Puno nam jakih aduta iz prošle sezone nedostaje, ali ima puno igrača koji imaju jaku želju dokazati se u Rijeci i to mene kao trenera čini moćnim. Rekao sam dečkima, neka samo vjeruju u sebe, protivnika neka poštuju, neka uzmu zalet pune Kantride pa ćemo na kraju vidjeti. Ne opterećujem se rezultatom, želim da ekipa bude na nivou, karakterna i da ima glavu i rep. Jer najprije moramo gledati sebe i mi moramo biti pravi. Ako mi ne možemo izorati i istrčati 90 minuta, taktički biti organiziran i discipliniran i uz sve to i hrabri, onda je to sve skupa besmisleno i mogu ja sada o protivniku bajke pričati. Pred igrače sam stavio želje i ciljeve. Sa mnom na čelu preuzet ćemo odgovornost i postaviti se kao Rijeka jer igramo na svom terenu. Ali, proći će dalje onaj koji bude bolji u dvije utakmice, rekao je trener Bijelih Matjaž Kek.

Mi smo na Kantridi favoriti, ali očekuje nas težak protivnik. Da bi ostvarili rezultat koji želimo morat ćemo uložiti maksimum svojih mogućnosti. Ako ne, u Europi možeš biti kažnjen. A i čeka nas još jedna utakmica u Budimpešti, ova prva ništa neće riješiti, rekao je jedan od uzdanica Kekove momčadi, Ivan Tomečak.



O sastavu Kek nije želio govoriti. Još uvijek ima nekoliko upitnika.

Krstanović je jučer trenirao samo pola sata. Dobio je nezgodan udarac, a Lešković još uvijek visi. Još se moramo odlučiti kako ćemo koncepcijski ući u utakmicu, a vidjet ćemo još danas i sutra na treninzima i što će uraditi naša liječnička služba, zaključio je Kek.

Sastav bi mogao izgledati kao u ogledu protiv Dinama. Iz prvog ili drugog poluvremena, odluka će pasti pred sam početak utakmice. Njemačku sudačku četvorku predvodit će Tobias Stieler, susret počinje u 20:30, a prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.