Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Rezultat sve govori

10.05.2014.

21:35

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kada u gostima dobiješ 5:1 ne treba tu puno pametovati i filozofirati. Budite uvjereni da ćemo ovako odigrati i posljednju utakmicu, rekao je Kek

Treći put ove sezone slavili su nogometaši Rijeke u Maksimiru, na stadionu na kojem u povijesti pobjede mogu nabrojati na prste jedne ruke. Dovoljno razloga Matjažu Keku za zadovoljstvo.

Mislim da smo zasluženo pobijedili. Kada u gostima dobiješ 5:1 ne treba tu puno pametovati i filozofirati. Želja kod mojih igrača je bila na nivou. Imali smo problema u početnoj fazi utakmice, ali to je normalno. Bilo je puno igrača koji dugo nisu igrali, dosta smo rotirali mjesta u momčadi jer imamo puno problema s ozljedama i kartonima. Budite uvjereni da ćemo ovako odigrati i posljednju utakmicu, rekao je Kek.

Njegov kolega na klupi Lokomotive Tomislav Ivković teško je pronalazio riječi.

Teško mi je nakon ovakve utakmice i svega što s događalo van terena nešto reći. Zaslužena pobjeda Rijeke. Mi smo prvih 20-tak minuta bili dobri, ali i tada smo napravili nekoliko grešaka za koje nismo bili kažnjeni. Postigli smo pogodak i onda neobjašnjivo nestali s planete. Bilo je puno nervoze kod mojih igrača. To sam primijetio i prije utakmice. Nikada ih takve nisam vidio. To se odrazilo na našu igru i Rijeka nas je debelo kaznila. Bez obzira na ovaj poraz, utakmica u zadnjem kolu ima svoju draž i nudi nam mogućnost da izborimo Europu. Ali, prije se moramo fizički i psihički oporaviti od ovoga večeras, rekao je Ivković.

Oba trenera prokomentirali su događanja na tribinama, odnosno 15 minuta dug drugi prekid zbog skandiranja riječkih navijača.

Nije lako igračima i trenerima kada se prekida ritam. Nešto se mora napraviti da se utakmica odigra u miru. Ostalo, bez komentara, kratak je bio Kek.

Osjećao sam se jadno. To je igrokaz koji neće stati na ovome. Nogomet ne smije biti talac tako male grupe ljudi. Ne znam je li engleski model kažnjavanja nekorektnih navijača onaj pravi ili je to neki drugi, ali ovo je teška situacija za naš nogomet, rekao je Ivković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.