Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Ušli smo u utakmicu s previše respekta

07.11.2014.

00:06

Autor: Iz Rotterdama: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Znam da je Andreju sada najteže, ali on ima moju potpunu podršku. Odlično smo reagirali u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme bilo je loše, skupo smo platili na kraju taj respekt i možda preveliku impresioniranost ambijentom, rekao je Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke poraženi su na De Kuipu, gdje je Feyenoord dvama pogocima u prvih 20 minuta okrenuo smjer susreta u svoju korist. Bijeli su se ipak uspjeli probuditi i odigrati puno bolje u nastavku, no nisu se uspjeli potpuno vratiti u susret. Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali kritika igračima za prvi dio, rekao je nakon utakmice trener Rijeke Matjaž Kek.

Ja sam na poluvremenu pokušao podignuti ekipu, jer sam vidio da su igrači ušli u susret s previše respekta. Upozoravali smo na prekide, odbijene lopte i ulazak veznjaka iz drugog plana. Nama je svaki njihov udarac na početku ušao u gol i poslije 2:0 smo „visili“. Na poluvremenu smo se smirili, rekao sam im da izađu odlučnije, agresivnije i hrabrije. Bilo je bolje u nastavku. Dogodilo nam se to da nismo iskoristili odlične prilike, rekao je Kek, iskazavši podršku Andreju Kramariću, koji je u dva navrata u nastavku propustio Rijeku vratiti u susret.

Znam da je Andreju sada najteže, ali on ima moju potpunu podršku. Odlično smo reagirali u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme bilo je loše, skupo smo platili na kraju taj respekt i možda preveliku impresioniranost ambijentom, kazao je strateg Bijelih.

Feyenoord je postigao dva pogotka iz praktički tri prilike. Obrana Rijeke je u dva navrata „častila“ domaćina, koji je to iskoristio na pravi način.

Izgubili smo dva izravna duela, prvo glavom i spuštanje igrača koj ulazi, a potom i prekid koji se ne smije tako dogoditi na petercu. Nikako da sastavimo jednu kompletnu utakmicu. Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika, no nepotreban je bio preveliki respekt. Izmjene su dobro reagirale nakon ulaska , podignule ritam i pritiskale njihovu zadnju liniju. Moramo sada nastaviti dalje, izgurati, čeka nas Lokomotiva. U Europskoj ligi imamo šanse proći i dat ćemo sve od sebe, no sada se moramo fokusirati na ono što nas čeka, a to je Lokomotiva, zaključio je Kek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.