Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Utakmica važna kao i svaka druga

14.03.2014.

12:33

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za mene je ovo samo novo potvrđivanje i samo jedna utakmica u nizu. Želim da sutra na punim tribinama prevladava bijela boja koja će nositi ekipu koja je u zadnjim utakmicama na Kantridi vrlo dobro reagirala, rekao je Kek.

Pred nogometašima Rijeke važan je prvenstveni ogled. U sklopu 26. kola 1. HNL na Kantridu dolazi Lokomotiva, izravan konkurent za jednu od pozicija na tablici koja jamče novu europsku sezonu. Na konstataciju kako bi Bijeli pobjedom jednom nogom zakoračili ka Europi, jer pobjeda nad izravnim konkurentom vrijedi dvostruko, trener riječke momčadi Matjaž Kek najprije je zakolutao očima.

Možemo dići do nova tri boda, možemo doći do razmišljanja da u zadnji dio prvenstva ulazimo iz ne loše pozicije. Ali ne opet iz neke sjajne. U ovoj ligi svatko svakome može uzeti bodove, tako da je za mene ovo samo novo potvrđivanje i samo jedna utakmica u nizu. Ne možeš reći da je jedna važnija od druge, želim da ekipa razmišlja kako je samo slijedeća najvažnija. Želim da sutra na punim  tribinama prevladava bijela boja koja će nositi ekipu koja je u zadnjim utakmicama na Kantridi vrlo dobro reagirala. Nova velika utakmica, nova provjera i nova mogućnost za poboljšanje bodovnog salda. Tražit ćemo bodove koji nas približavaju našem cilju, a to je Europa, počeo je Kek.

Nakon Kup dvoboja u Osijeku koji je po Bijele sretno završio, najavio je Kek ozbiljan razgovor u svlačionici.

Nismo imali vremena za razgovor, jučer je momčad trenirala u dvije odvojene grupe. No koliko sam ih upoznao, oni su već tu poruku primili i raspravili sve to sami u sebi. Posebno me veseli što su ostali objektivni u ocjeni svoje igre i igre protivnika. Nemamo problema u komunikaciji, a na neke stvari ću još upozoriti. Kako nemamo mogućnosti za još koji trening, malo više ćemo razgovarati, a to zna puno puta biti dobro, rekao je Kek.

O sastavu, kao i obično, niti riječi. Zbog tri žuta kartona neće biti Bertoše, a zbog ozljede Leovca te nedovoljno oporavljenih Pokrivača i Kvržića. Pod znakom pitanja su nastupi u Osijeku ozlijeđenog Marića te Maleša.

Što se kadra tiče, bit će veselo do sutra. Sad smo u novom ciklusu zgusnutih utakmica i mala nam je mogućnost regeneracije. Ali, kako nama tako i ostalima. Danas nakon treninga ćemo odrediti 18 igrača za Lokomotivu, zaključio je Kek.

Andrej Kramarić često je na Kantridi igrao u gostujućim momčadima, kao član Dinama, ali i Lokomotive.

Pokušat ćemo što bolje otvoriti utakmicu. Znamo kako Lokomotiva zna biti neugodna na Kantridi. I kada sam ja tamo igrao, bili su crna mačka za Rijeku, ali nadam se da smo to u prosincu u Zagrebu riješili. Imaju odlične igrače, znaju igrati i nadam se da na Kantridu neće doći igrati zatvorenije, što inače i nije njihov stil. Nadam se da će biti dobra i zanimljiva utakmica, rekao je Kramarić dodavši kako ga je iznenadio posrtaj Ivkovićeve momčadiu prošlom kolu na domaćem terenu u srazu sa Zadrom

S obzirom na brojne ozljede i izostanke teško je vjerovati u veće kadrovske promjene. Za očekivati je slijedeću startnu postavu: VargićMujanović, Lešković, Knežević, TomečakBrezovec, Močinić, MoisesJugović, Kramarić, Sharbini.

Sudačku šestorku predvodit će Mario Zebec iz Cestice, a prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.