Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraj agonije: Pomorac ispada u najniži rang natjecanja!

19.10.2014.

15:17

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tu nije kraj „crnim“ vijestima za klub iz Žuknice. Nakon 93 godine Pomorac bi se mogao ugasiti, ukoliko ne dobije prijeko potrebnu financijsku pomoć. A nje nema nigdje na vidiku…

Čini se kako je utakmica 12. kola bila i posljednja u Drugoj HNL za Pomorac. Točnije - nije bila, jer je drugi put ove sezone klub iz Kostrene predao susret bez borbe. Igrači Imotskog nisu ni doputovali u Žuknicu, budući da se Pomorcu nije ukinula suspenzija zbog neisplaćenih kotizacija za natjecanje. U svojoj 93-godišnjoj povijesti Pomorac ne pamti ovakvo vođenje, katastrofalne rezultate, a od drugoligaškog natjecanja oprostit će se na neslavan način.

Krive odluke bivših uprava, političke razmirice i ostali problemi prebačeni su preko leđa kostrenskog drugoligaša, koji tako neće više živjeti svoj san – povratak u Prvu HNL nakon više od 10 godina. Dolaskom Zlatka Petričevića i posljednje uprave činilo se kako će stvari krenuti na bolje, ali dogodilo se upravo suprotno. Novi predsjednik nije ni počeo sanirati dugove, navodno uvećane od strane prethodne uprave na čelu s Vedranom Tićcem, a novi problemi već su počeli.

Igrači su, nezadovoljni Petričevićevim vodstvom, štrajkali, odlučili prestati igrati, klub je bilježio sramotne poraze i samo je bilo pitanje vremena kada će agonija prestati. Umjesto stabilnog drugoligaškog kluba, ime Pomorac bit će upisano u arhiv, kao i ono nekadašnjeg trećeligaša Orijenta, koji je nakon 1919. godine morao krenuti ispočetka i pod novim imenom „Orijent 1919“ danas se natječe u županijskom rangu. Tamo im se, prema svemu sudeći, Kostrenjani neće pridružiti. U tjednima koji dolaze trebao bi se i konačno znati odgovor na pitanje o budućnosti Pomorca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.