Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner 2010 na otvaranju sezone dočekuje šibenski Jolly

25.09.2014.

11:11

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Košarkaši Kvarnera 2010 novu sezonu otvorit će 4. listopada domaćim ogledom protiv šibenskog Jollyja. Umjesto Križevaca, koji su odustali od natjecanja, novi prvoligaš je Gorica.

Objavljen je jučer raspored nove sezone A-1 lige košarkaša. Momčad riječkog Kvarnera 2010 natjecanje će otvoriti svojevrsnim derbijem protiv šibenskog Jollyja, koji u prvom kolu 4. listopada gostuje u dvorani Dinko Lukarić na Kozali. 

Neparan broj klubova – Ove sezone A-1 liga broji 11 klubova, pa će u svakom kolu jedna momčad biti slobodna. Sudionici natjecanja su: Kvarner 2010, Alkar, Šibenik, Zagreb, Zabok, Slavonski Brod, Split, Vrijednosnice Osijek, Jolly JBŠ te novi prvoligaši Ribola Kaštela i Gorica.

Mislim da će svaka utakmica biti derbi. Tako da ne smatram Jolly nekakvim baukom, ali isto tako ne podcjenjujem ni ne precjenjujem tu utakmicu. U prvom kolu uvijek smo jedni drugima nepoznanice, no prikupili smo dovoljno informacija i očekujem da moja ekipa odgovori na sve zahtjeve. Naravno, na otvaranju prvenstva uvijek može biti prisutno i malo treme, ali na meni je da to svedem na minimum, kaže trener Kvarnera 2010 Marijan Mance.

Nakon toga, u drugom kolu Riječani idu u goste Gorici, novom prvoligašu koji je u posljednji trenutak popunio broj sudionika.

Naime, Križevci nisu uspjeli zatvoriti svoju financijsku konstrukciju te su odustali od natjecanja u A-1 ligi.

Uoči početka sezone, ove subote 27. rujna, košarkaši Kvarnera 2010 u generalnoj probi dočekat će na Kozali momčad slovenskog prvoligaša Portoroža.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.