Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kvarner 2010 pokrenuo projekt "Škole – prijatelji košarke"

05.12.2014.

21:33

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jednom mjesečno riječki A-1 ligaš organizirat će i "Dječji dan", na kojem će djeca imati prilike prisustvovati treningu, družiti se s igračima i tko zna, možda se potaknuti time ubrzo i sami okušati u mlađim kategorijama.

Kvarner 2010 nastavlja utabanim stazama razvitka sporta i promocije košarke u Rijeci. Domaći A-1 ligaš uključio se u projekt "Odaberi sport", koji za cilj ima predstaviti sport mladima i potaknuti ih na aktivan i zdrav život te uključivanje u sportske klubove.

Svoju piramidu gradi i riječki košarkaški kolektiv, koji prema riječima sportskog direktora Marka Šamanića, ima tendenciju širenja na 200 mladih do 2017. godine. Seniorska momčad Kvarnera 2010, koja sjajno gura u A-1 ligi (dioba prvog mjesta), sastavljena je većinom od mladih igrača s područja Primorsko-goranske županije. Podatak koji dovoljno govori o kvaliteti i selektivnoj bazi regije. Uostalom, juniorska momčad Kvarnera 2010, Zamet, pod vodstvom Hrvoja Radanovića pruža solidan otpor mnogo starijim i iskusnijim momčadima u A-2 ligi zapad.

OŠ Kantrida gost ove subote – Košarkaši Kvarnera 2010 u subotu dočekuju Split u 10. kolu A-1 lige. Posebni gosti u Dvorani Dinko Lukarić na Kozali bit će učenici Osnovne škole Kantrida. Susret počinje u 19 sati. 

Potaknuti stvaranjem baze novih igrača i širenja ljubavi prema košarci kao sportu, Kvarner 2010 u suradnji s Ri-Basketom pokreće novi projekt – "Škole – prijatelji košarke". Osim same promocije košarke u osnovnim školama, posebni gosti na svakoj domaćoj utakmici Kvarnera 2010 u A-1 ligi i Ligi za prvaka bit će učenici jedne osnovne škole s riječkog područja. Učenici će, kao i njihovi roditelji imati besplatan ulaz u dvoranu i iz prve ruke vidjeti kako to rade "veliki momci".

Osim toga, jednom mjesečno riječki A-1 ligaš organizirat će i "Dječji dan", na kojem će djeca imati prilike prisustvovati treningu, družiti se s igračima i tko zna, možda se potaknuti time ubrzo i sami okušati u mlađim kategorijama. Prvu priliku za upoznavanje trenera Marijana Mancea, iskusnog igrača Siniše Štembergera i mnogih drugih svi zainteresirani imat će ove nedjelje, 7. prosinca od 10 do 13 sati na igralištu Nafta, sjedištu Kvarnera 2010 u ulici Slaviše Vajnera Čiče 13.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.