Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mance: Košarka nisu samo subotnje utakmice, sport se živi 24 sata

04.08.2014.

14:56

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvalio bi se kompletnoj upravi na ukazanom povjerenju. Puno je posla pred nama, ali košarka se ne sastoji samo od subotnjih utakmica, košarka se živi 24 sata, rekao je Marijan Mance.

U društvu predsjednika kluba Duška Miočića i sportskog direktora Marka Šamanića danas je u prostorijama Kvarnera 2010 osvanuo novi trener Marijan Mance. 36-godišnji trener potpisao je dvogodišnji ugovor s riječkim A-1 ligašem.

Želio bih se prije svega zahvaliti cijeloj upravi na ukazanom povjerenju. Puno je posla pred nama, ali košarka se ne sastoji samo od subotnjih utakmica, košarka se živi 24 sata, rekao je Marijan Mance.

Vladimir Anzulović napustio je kormilo Kvarnera 2010 nakon dvije sezone, u kojima je Riječane odveo u Ligu za prvaka. Mance želi na dobrim temeljima i izgraditi momčad sačinjenu od domaćih igrača.

Košarka je sport koji brzo privlači pažnju ljudi, osvaja ih. Nadam se da ćemo mi odraditi dobar posao i osvojiti ponovno simpatije riječkih navijača. Posebno na način da igramo dobro. Trebam isto tako istaknuti da mi je bivši trener Vladimir Anzulović ostavio veliko nasljeđe, odlično istrenirane igrače. Na nama je da nastavimo i na tim temeljima gradimo nešto novo, kaže bivši riječki igrač i donedavni trener A2 ligaša Crikvenice.

Nakon što je pristigla ponuda Kvarnera 2010, Mance nije dugo razmišljao.

Trebala mi je možda minuta, dvije da prihvatim ponudu. Sretan sam što sam se vratio u klub koji me izgradio kao igrača, rekao je Mance.

Šamanić i Miočić su na današnjem predstavljanju novog trenera istaknuli kako je nakon odlaska Anzulovića Mance bio jedini kandidat za to mjesto. Sada je na rasporedu formiranje stručnog stožera i momčadi. Klub trenutno ima šest igrača pod ugovorom (Veljačić, Stipčić, Širko, Čakarun, Šamanić, Milićević) te još dva igrača zaštićenog godišta (Kučan, Koljanin).

Prvi trening uoči nove sezone Kvarneraši će odraditi idućeg ponedjeljka, a Mance će priliku dati svim mladim igračima.

Upućujem poziv mladim igračima, mogu doći i isprobati, pokušati se nametnuti i dokazati. U ovom bi trenutku najlakše bilo nazvati menadžere i na taj način posložiti momčad, no ne ide to tako. Ipak će se trebati malo više oznojiti, vjerojatno i sparirati kako bi se oformila ekipa, kaže radišni Mance, koji će dogovoriti i nekoliko prijateljskih utakmica tijekom kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.