Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na Gatu veselo i mirno, na Krku intervencija policije

29.08.2014.

09:23

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cijeli je grad jučer pratio borbu nogometaša Rijeke u Tiraspolu za svoju drugu europsku sezonu zaredom, a navijači su zatim usred noći ekipi NK Rijeke priredili doček u Zračnoj luci Rijeka, gdje je intervenirala i policija.

Prema informacijama Policijske uprave Primorsko-goranske, na aerodromu u Omišlju došlo je do narušavanja reda i mira, pa je policija morala intervenirati kako veća skupina navijača ne bi preskočila ogradu koja ih je dijelila od nogometaša. Jedna je osoba prijavljena zbog vrijeđanja službene osobe, a dvije su lakše ozlijeđene - jedna je pogođena bocom u glavu, a druga je imala problema zbog spreja ili suzavca. Policija je u svojem priopćenju potvrdila da je upotrijebila "raspršivač s nadražujućom tvari radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira, oštećivanja imovine i neovlaštenog ulaska na prostor aerodroma".

Uzvratni susret doigravanja za ulazak u Europsku ligu s moldavskim Sheriffom pratio se u posebnoj emisiji i prijenosu u programu Radio Rijeke, u televizijskom prijenosu na Četvrtom programu Hrvatske televizije te na velikom ekranu na Gatu Karoline Riječke. Kad su krenuli golovi, veselju nije bilo kraja :)

Nogometaši Rijeke na Krk su sletjeli noćas oko 1 sat, a za navijače koji su ih krenuli dočekati, Zračna luka Rijeka osigurala je besplatan prijevoz autobusima.

Danas u 13 sati u Monte Carlu bit će izvučene skupine za daljnji tijek natjecanja Europske lige, na kojem ćemo saznati tri buduća protivnika Rijeke u još jednoj europskoj sezoni. U međuvremenu pogledajte fotogaleriju s Gata i s Krka!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.