Hrvatski radio

Radio Rijeka

Napravljen prvi korak za početak gradnje na Kantridi i Rujevici

05.06.2014.

11:15

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo je jedna ponuda stigla na natječaj za izgradnju stadiona na Kantridi i trening kampa na Rujevici. Na natječaj, koji je raspisan 29. svibnja javila se samo novoosnovana tvrtka Stadion Kantrida d.o.o., koja je dostavila kompletnu ponudu jutros.

Početak gradnje nove Kantride i Rujevice sve je bliže! Doduše, treba napraviti još niz koraka, ali onaj prvi, pravni i najvažniji učinjen je danas.

Na natječaj za izgradnju stadiona na Kantridi i trening kampa na Rujevici, koji je raspisan 29. svibnja, javila se samo novoosnovana tvrtka Stadion Kantrida d.o.o., koja je dostavila kompletnu ponudu jutros.

Tvrtku Stadion Kantrida d.o.o. osnovala je zaklada Social Sport, većinski vlasnik nogometnog kluba Rijeke.

Početna visina naknade za pravo građenja zemljišta za nogometni stadion je 414 kuna po četvornom metru, odnosno ukupno 10 350 000 kuna. Naknada za prateće sadržaje na Kantridi iznosi 3 031 500, a u naknadu za pravo građenja uračunava se i vrijednost postojećeg stadiona i pratećih objekata, koja iznosi 38 613 170 kuna.

Doda li se tome ukupna vrijednost naknade za gradnju na Rujevici od 7 920 000 kuna, dolazimo do ukupne vrijednosti od gotovo 60 milijuna kuna, koliko će ovaj građevinski pothvat u konačnici stajati. Radovi na Rujevici, a potom i na Kantridi, trebali bi započeti krajem ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.