Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nogometaši Rijeke u SOS Dječjem selu Lekenik

24.09.2014.

15:23

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne znam što bih rekla, ugodno smo iznenađeni. Nismo znali da će se svi u klubu na ovakav način odazvati jer je sve ispalo iznenada, rekla je voditeljica društvenog centra u SOS Dječjem selu Anamarija Adamek.

Nogometaši Rijeke nisu se odmah po odgodi utakmice zaputili na Kvarner. Predvođeni trenerom Matjažom Kekom i kapetanom momčadi Darijom Kneževićem te administrativnom direktoricom Marinom Velom posjetili su SOS Dječje selo Lekenik. Na trenutak tužne izraze dječjih lica zbog neodigrane utakmice zamijenili su osmjesi kada su u svom selu ugledali Kramarića i društvo.

Ne znam što bih rekla, ugodno smo iznenađeni. Nismo znali da će se svi u klubu na ovakav način odazvati jer je sve ispalo iznenada. Iznenađeni smo iznosom jer se sve dogodilo unutar dva dana. Djeca su bila malo razočaran jer nije bilo utakmice, ali igrat će se nova. Novac ćemo potrošiti za keramičku peć za radionicu hobi arta. U toj se peći peče glina i košta 15 tisuća kuna. Ako platimo gotovinom, dobit ćemo 15% popusta, rekla je uz širok osmijeh na licu  Anamarija Adamek,voditeljica društvenog centra u Dječjem selu, koje skrbi o 71 djetetu bez odgovarajuće roditeljeske skrbi.

Zaposlenici kluba su sakupili pet tisuća kuna, a igrači su obećali da će sakupiti još novaca do nove utakmice. Bilo je tu još poklona poput majica, zastavica, klupskih suvenira, a poklonili smo im i veliku fotografiju našeg veselja u Tiraspolu te dres potpisan od strane svih igrača. Pozvat ćemo i naše navijače da doniraju Dječjem selu. I pet kuna je puno, rekla je vidno uzbuđena Vela, pokretač mnogih sličnih akcija u kojima je sudjelovao riječki prvoligaš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.