Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi dizajn klupskih fan artikala

17.10.2014.

17:44

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U novom dizajnu prevladava dvoglavi riječki orao, a ukomponiran je i natpis "indeficienter".

U riječkom nogometnom prvoligašu predstavljen je danas novi dizajn klupskih fan artikala. U dizajnu kojeg je osmislila riječka dizajnerica Anja Zambelli Čolak, prevladava dvoglavi riječki orao, a ukomponiran je i natpis "indeficienter". Ključni simbol HNK Rijeke i navijačke skupine Armada, morski pas, preimenovan je u Mr. Sharky Pešekan

Razvoj dizajnerskih rješenja kluba bogatog tradicijom i grada u kojem taj klub čini navijačko srce logično nas je vodio do spoja najznačajnijih simbola grada i kluba pa smo tako simbol orla iz grba Grada Rijeke koji predstavlja snagu, pobjedu i prosperitet stavili u ulogu čuvara grba nogometnog kluba. Nadalje, okosnica rješenja bila nam je i izreka "indeficienter", koja bi u našem slučaju simbolizirala nepresušnu vjernost navijača prema klubu. Uskladili smo i prepoznatljiv simbol križa koji je sastavni dio dresa, kao i slogan "Zajedno smo Rijeka". Bitan novitet predstavlja poznati "Pešekan" kojeg smo na proizvodima za najmlađe osuvremenili nazivom "Mr.Sharky Pešekan". Nadam se da će se šira riječka publika identificirati s novim dizajnerskim rješenjima te da će isti krasiti tribine i ulice našega grada, kazala je Zambelli. 

U ponedjeljak će na Korzu biti predstavljen i novi klupski autobus, u 11 sati na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske. Najavljena je i nagradna igra za članove kluba, koja će sutra biti predstavljena na službenoj Facebook stranici kluba, a u kojoj će sretni dobitnici imati jedinstvenu priliku provozati se autobusom i osvojiti vrijednu nagradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.