Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi nacionalni rekord: Vitomir Maričić zaronio na 101 metar dubine

16.08.2022.

10:03

Autor: Radio Rijeka

Vitomir Maričić

Vitomir Maričić

Foto: Daan Verhoeven / -

Na prestižnom natjecanju na Bahamima u ronjenju na dah Riječanin Vitomir Maričić zauzeo je treće mjesto zaronivši na 101 metar dubine, što je novi nacionalni rekord.

Jedini hrvatski predstavnik od sportaša bio je Riječanin Vitomir Maričić, naš najbolje rangirani ronilac na dah, aktualni svjetski prvak koji je u ukupnom poretku sve tri discipline koje se boduju zauzeo treće mjesto, te treće mjesto u zaronu bez peraja i četvrto u zaronu po konopu.


U svojem nastupu stereo perajama, Maričić je popravio svoj stari nacionalni rekord na 101 metar dubine. Nažalost disciplina stereo peraja se ne boduje u ukupnom poretku, ukoliko bi se bodovale sve 4 ronilačke discipline, kao na svjetskim prvenstvima, Maričić bi bio prvi i u ukupnom poretku.


U sklopu emisije "Valovi na valovima" razgovarali smo s uspješnim Vitomirom koji nam je više rekao o ovom zahtjevnom sportu koji zahtijeva mnogo rada i žrtve:

Valovi na Valovima - ronjenje na dah

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.