Hrvatski radio

Radio Rijeka

Petričević napušta Pomorac

07.10.2014.

19:59

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zlatko Petričević najavio je neopozivu ostavku. Klub tehnički, na Petričevićev prijedlog, od danas pa do saziva Skupštine kao vršitelj dužnosti vodi dosadašnji predsjednik nadzornog odbora Ljubo Kostić.

Napravljen je prvi korak ka završetku agonije koja u posljednje vrijeme trese kostrenskog drugoligaša.  Predsjednik Zlatko Petričević najavio je neopozivu ostavku. Klub tehnički, na Petričevićev prijedlog, od danas kao vršitelj dužnosti vodi dosadašnji predsjednik nadzornog odbora Ljubo Kostić. Poznati riječki odvjetnik sazvat će Skupštinu kluba koja će prihvatiti Petričevićevu ostavku i izabrati njegovog nasljednika.

Na nikada do sada dužoj konferenciji za novinare, koja je trajala dva sata, sada već bivši predsjednik detaljno je objašnjavao novinarima svoje viđenje slijeda događanja od trenutka kada je zasjeo na čelo kluba. Po Petričevićevim riječima, po njega je sve krenulo naopako kada je krenuo istraživati tko je i koliko dugova napravio. O svojim saznanjima izvijestio je, kaže, i USKOK i tada ga je "stara garda" iz vodstva Pomorca počela sabotirati, a igrači bojkotirati treninge i utakmice.  Zahvalio se Petričević juniorima, koji su odigravši nekoliko utakmica spasili klub od ispadanja u Županijsku ligu.

Sutrašnji ogled 10. kola 2. lige između Intera i Pomorca vodstvo kostrenskog kluba je predalo i bit će registriran za zaprešićku momčad 3:0 b.b. Ako ništa drugo ovime je zaustavljen niz negativnih rezultatskih rekorda. Za očekivati je da će se prva momčad, koja je odbila igrati do Petričevićeve ostavke, nakon večerašnjih događanja vratiti na travnjak u nedjeljnom kolu kada u Kostrenu dolazi Hrvatski dragovoljac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.