Hrvatski radio

Radio Rijeka

16:20 / 18.05.2014.

Autor: Korado Vujnović

Počeo folklor prijelaznog roka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga ljeta vrpcu su prvi prerezali bosanskohercegovački portali objavivši kako će napadač ukrajinske Vorlske Poltave Adis Jahović karijeru nastaviti na Kantridi.

 

Dan nakon završetka sezone, najuspješnije u klupskoj povijesti, u prvi plan izbija folklor uobičajen za vrijeme prijelaznog roka. Folklor koji je, otkada je Rijeka postala poželjna destinacija za svakog igrača s ovih prostora koji drži do sebe, prešao granice Hrvatske. Ovoga ljeta vrpcu su prvi prerezali bosanskohercegovački portali, objavivši kako će napadač ukrajinske Vorlske Poltave Adis Jahović karijeru nastaviti na Kantridi. U riječkom prvoligašu na tu vijest nemaju komentara, barem ne službenog. 

Neslužbeno, kontakti postoje, a postoji i želja za dovođenjem Jahovića podno stijena, iako je riječ o jednom od nekolicine igrača kojeg su Bijeli ozbiljno pratili u posljednje vrijeme. S druge strane, 27-godišnji makedonski reprezentativac, kojem se očito ne ostaje u politički nestabilnoj Ukrajini, izjavama kako na stol pristižu ponude mnogih klubova kupuje što bolju startnu poziciju za ključni dio pregovora. Onaj o novcu. A upravo su na tom pitanju i pokušajima licitiranja pala neka, na ovim prostorima i zvučnija imena. Svakako treba dodati i činjenicu da javni interes Rijeke neće štetiti u eventualnim pregovorima s nekim drugim klubom ili klubovima.

Jahović je u karijeri nastupao za Velež, Sarajevo i Željezničar. Dvije je godine proveo u Švicarskoj, polusezonu u prvoligašu Zürichu te sezonu i pol u drugoligašu Wil 1900, od kuda je prije godinu dana otišao u Ukrajinu. Okončaju li se pregovori uspješno, na Kantridu će doći kao slobodan igrač.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.