Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pod stijenama Kantride 27.3.: Damir Kreilach veseli se budućim slavljima

27.03.2023.

13:10

Autor: Tatjana Sandalj

Damir Kreilach

Damir Kreilach

Foto: Stadion / HRT

U prvenstvenoj pauzi zbog utakmica reprezentacije nazvali smo nekadašnjeg kapetana Rijeke i Union Berlina, sada kapetana Real Salt Lake, kluba u saveznoj državi Utah u SAD-u, Damira Kreilacha. Teme su bile igra Rijeke, hrvatske reprezentacije, njegova sadašnjega kluba, humanitarni rad...

Damir Kreilach kako ga se sjećamo u dresu HNK Rijeke

Damir Kreilach kako ga se sjećamo u dresu HNK Rijeke

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Momčad Real Salt Lake otvorila je sezonu pobjedom u gostima, a onda su se dogodila tri poraza u nizu. Kapetan momčadi Damir Kreilach nije pretjerano zabrinut zbog toga: "Nogometno pravilo kaže, ako ne zabiješ sve prilike, bit ćeš kažnjen. Na žalost, to nam se desilo u dvje utakmice, a ni jučer nismo zabili dva zicera. Ali sezona je duga, a u klubu su velika očekivanja i napravila se jako dobra momčad."


U prvih trideset minuta jučerašnje utakmice hrvatska reprezentacija jako je dobro izgledala, ocjenjuje Kreilach koji vjeruje da imamo vrhunsku reprezentaciju. Kaže da još ima vremena da do kraja kvalifikacija, vremena u kojem će hrvatska reprezentacija sigurno izboriti prvo mjesto u grupi, istaknuo je. 


Sjeća se vremena kada je igrao sa sadašnjim trenerom HNK Rijeke Sergejem Jakirovićem: "Njegov savjet je, još tada, bio zlata vrijedan. Sigurno da je lijepo kad imaš takvog čovjeka, prije svega, takvog suigrača pored sebe gdje možeš jako puno naučiti."


"Nakon jesenske sezone kakvu je Rijeka imala, nije mogla dobiti boljeg trenera nego njega. Gdje god je bio, izvlači od svojih igrača maksimum. Zna se koje je prvo pravilo: red, rad i disciplina. Bez toga u nogometu ne možeš ništa više napraviti", govori bivši kapetan tima za koji kaže da pod Jakirovićem igra fantastičan nogomet. 


"Mislim da je pred Rijekom lijepa budućnost. Neverojatna je sinergija navijača i igrača i ja sam uvjeren da će Rijeka uloviti treću ili četvrtu poziciju, sigurno. Nadam se čak i drugoj u poziciji, da se ulovi kvalifikacije za Europu", ističe. 


Jedno vrijeme naš sugovornik nije bio sa sadašnjom momčadi na terenu, zbog ozljede, ali je za to vrijeme bio aktivan u klubu, pa je u humanitarnoj akciji oformljen Kreilach korner iz kojeg utakmice Real Salt Lakea gleda 400-500 djece koja si inače ne mogu priuštiti kupnju ulaznica. Taj je nogometni tim inače izuzetno humanitarno aktivan u zajednici u kojoj živi, naglašava Damir.


Emisiju Pod stijenama Kantride slušajte ponedjeljkom od 9:30 u programu Radio Rijeke, a razgovor s Kreilachom poslušajte u nastavku:

Pod stijenama Kantride: Damir Kreilach

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Pod stijenama Kantride

Svakog ponedjeljka ujutro saznajemo pozadinu događanja u Nogometnom klubu Rijeka, kako na domaćem tako i na gostujućem terenu. Ekskluzivne informacije sa stadiona na Rujevici doznajte ponedjeljkom u 9:30 sati!

Poslušajte u Slušaonici