Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ponovno Osijek

22.02.2014.

11:50

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavak prvenstva ušli smo s nulom u Zadru i od nas se traži sada pobjeda koja bi nas ostavila s pogledom prema gore, kaže Kek uoči sutrašnjeg prvenstvenog ogleda protiv Osijeka na Kantridi.

Uobičajeno druženje s novinarima uoči utakmice proteklo je u poprilično sumornoj atmosferi. Matjaž Kekje smrknuta lica, za njega neuobičajeno, pred sam početak konferencije razgovarao na mobitel. Pokušavao je u dogovoru sa suradnicima pronaći teren za trening.

Važna nam je ova utakmica. Odradili smo Kup u srijedu dobro i sada moramo nastaviti skupljati bodove u prvenstvu. Vjerujem da ćemo sutra doći do pobjede. Neće biti jednostavno, to smo vidjeli u srijedu. Svi se protivnici na Kantridi zatvore i onda pokušavaju iz kontre i polukontre, a na nama je da budemo mirni i strpljivi i da proljeće odigramo onako kako smo igrali prošle jeseni, rekao je Ivan Močinić.Ne znam gdje ćemo trenirati danas. Ova kiša sve je potopila. Radit ćemo najvjerojatnije na pomoćnom terenu. Pokušavao sam složiti minutažu za igrače koji ne igraju puno, ali nije to lako. Nedostaju nam kvalitetni treninzi i pripremne utakmice. Jučer smo prvi put ove godine trenirali na Rujevici, ali je teren toliko mekan da nakon sat vremena nismo više mogli raditi. Danas opet nemamo gdje raditi tako da je teško utvrditi stanje pojedinih igrača bez pravog treninga ili pripremne utakmice. Ali opet su dečki dobro odigrali u srijedu, s velikom željom i motivom. Bilo je tu grešaka više nego bi ja želio, ali to je normalno. Utakmice se dobivaju na različite načine, nekada jurišom od prve minute, nekada kompozicijom više stvari, počeo je Kek te se okrenuo ka sutrašnjem ispitu.

Kiša koja je noćas i tijekom prijepodneva padala na Kvarneru ponovno je potopila travnjak Kantride. No odigravanje utakmice ipak nije pod znakom pitanja. Vremenske prognoze predviđaju prestanak padalina tijekom poslijepodneva, dok je za nedjelju prognoza - sunčano. I ono najvažnije, padalinama unatoč, voda nije izvirala iz stijena, tribina i samog travnjaka.  U nastavak prvenstva ušli smo s nulom u Zadru i od nas se traži sada pobjeda koja bi nas ostavila s pogledom prema gore. Čeka nas ekipa koja će iz zatvorene varijante tražiti kontru pa se nameće pitanje posjeda lopte i koncentracije kako bi spriječili tu kontru koja zna biti ubitačna. Znaju igrati i imaju dobre pojedince. I razlika je u odnosu na Kup, tamo se igraju dvije utakmice. U srijedu je bilo važno ne primiti gol, a prvenstvo je druga priča. Oni su se u Kupu čuvali i sigurno će se razletjeti po Kantridi, a mi smo išli s najboljim sastavom kao i uvijek. Sutra počinjemo ciklus igranja srijeda-nedjelja, tri prave utakmice u nizu, rekao je Kek te počeo nabrajati sve one koji neće konkurirati za sutrašnji ogled.

Kvržić ima rupturu hvatišta aduktora. Počeo je s terapijama pa ćemo vidjeti. Ali, sigurno tri ili četiri kola ga neće biti. Za Mujanovića i Benka ćemo vidjeti na današnjem treningu, ako ga bude. Pokrivač još uvijek nije počeo trenirati. Tomečak je, ali za sutra ne konkurira kao niti Zlomislić i Pušić, završio je Kek ne spomenuvši još uvijek kažnjenog Krstanovića kojeg također sutra neće biti u sastavu.

Susret počinej u 17 sati, sudačku četvorku predvodit će Dalibor Mlakar iz Zagreba, a tijek zbivanja možete pratiti u programu Radio Rijeke.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.