Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorje EB u regionalnoj ligi?

31.07.2014.

19:10

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Regionalna liga trebala bi krenuti početkom listopada, a formirat će se dvije skupine po osam klubova.

Danas je iz Hrvatskog vaterpolskog saveza stigla službena obavijest o postignutom konačnom dogovoru s crnogorskim, slovenskim i srpskim savezom o uspostavi nove regionalne vaterpolske lige za sljedeću natjecateljsku sezonu.

Upitna kvaliteta lige - Zajednička liga bila bi svakako kvalitetnija prošle sezone, kada su momčadi iz Srbije bile puno snažnije nego danas. Crvena Zvezda i Partizan rasprodali su „pola ekipe“ , dok je Radnički donekle ostao „čitav“. Nazire se ponovno "mrtva trka" hrvatskih momčadi...

Ligu će sačinjavati ukupno 16 klubova, a u njoj bi trebalo nastupati svih osam hrvatskih prvoligaških klubova. Ukoliko svi budu mogli to financijski pokriti! Predviđeno je da regionalna liga krene početkom listopada. Prvi dio natjecanja će se odigrati na način da će se uspostaviti dvije skupine od po 8 klubova, temeljem prošlogodišnjeg plasmana.

Sve ostale pojedinosti vezane uz sustav natjecanja će se definirati na sjednici Upravnog odbora Regionalne lige, o čemu će klubovi biti pravovremeno obaviješteni. 

Na Kantridi bi tako već od iduće sezone mogle gostovati momčadi Crvene Zvezde, Partizana te finalista ovogodišnje Lige prvaka, Radničkog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.