Hrvatski radio

Radio Rijeka

Puna Kantrida za kraj sezone

16.05.2014.

16:21

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želja je to nogometaša Rijeke na oproštaju od najuspješnije sezone u klupskoj povijesti.

Spušta se sutra zastor na nikad dužu sezonu riječkog nogometnog prvoligaša. Prvenstvenim ogledom protiv Slaven Belupa, 56. službenom utakmicom u nizu, stavit će Bijeli točku na "i" najuspješnije sezone u povijesti kluba. Susret rezultatskog značaja nema, a ta pak činjenica nikakvog značaja nema za kreatora današnje Rijeke, Matjaža Keka.

Moramo napraviti sve da bi na kraju sezone došli do pozitivnog rezultata i zaključili sve onako kako i spada. To nam je četvrta utakmica u 11 dana i osjeti se istrošenost, kako fizička tako i emotivna. Ali pravi sportaši idu i preko toga. Veseli me velika želja igrača koji se i sutra žele predstaviti u pravom svjetlu. Zadnje je kolo i zbog toga, 'ajmo još jednom staviti glave skupa i na igralištu pokazati kako izgleda Rijeka, rekao je Kek.

U duhu pravog sportaša nije Kek zaboravio čestitati vaterpolistima Primorja i rukometašicama Zameta na njihovim uspjesima. Prvi put sam gledao vrhunsku vaterpolo utakmicu. Teško je sve razumjeti što se događa pod vodom, ali stvarno sam uživao. Velike čestitke ekipi stručnom stožeru i svima koji su oformili "dream team". I ja sam kao laik uočio veliku razliku u kvaliteti. Čestitam i rukometašicama Zameta. Znači može se ako se hoće, rekao je Kek.Muče Keka brojne ozlijede i igrači načeta zdravlja. Uz već otprije ozlijeđene Kneževića, Marića i Maleša, poduži je popis onih o čijem će nastupu odluka pasti sutra, pred sam početak utakmice.

Iz igračkog kuta, iako nema rezultatskog naboja, želja je Bijele svlačionice da Kantrida sutra bude puna.

U sutrašnju utakmicu ulazimo ozbiljni. Želimo se od Kantride i navijača oprostiti pobjedom i potvrditi ovo sjajno ozračje i lijepe trenutke u kojima uživa cijeli klub i grad. Ponosni smo na osvojeni Kup, ali sada nam je važna ova sutrašnja utakmica. Želja nam je da na oproštaju od sezone Kantrida bude popunjena. Pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo njima pobjedom zahvaliti na podršci cijele sezone, rekao je branič Bijele momčadi Ivan Boras.

Susret počinje u 19 sati. Sudačku četvorku predvodit će Igor Pristovnik iz Zagreba, a tijek susreta možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.