Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rutten: Sutra nam igra samo pobjeda

05.11.2014.

17:10

Autor: Iz Rotterdama: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra igramo na svom terenu i igra nam samo pobjeda. U protivnom zaostat ćemo za ostalim ekipama u skupini, rekao je Rutten.

Fred Rutten u utakmicu na Kantridi ušao je s određenom dozom podcjenjivanja. Iako je prije utakmice sipao kurtoazne pohvale na račun riječke momčadi, ni on niti njegova momčad zapravo nisu znali što ih očekuje. No, neke je pouke ipak izvukao.

U različitim fazama utakmice na Kantridi imali smo priliku preuzeti igru u svoje ruke, ali nismo u tome uspjeli. To smo na kraju skupo platili. Naučili smo kako u Europi vrijede neki drugi zakoni u odnosu na nizozemsku ligu. To je pravo preživljavanje, počeo je Rutten na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice te nedvosmisleno poručio: 

Sutra igramo na svom terenu i igra nam samo pobjeda. U protivnom, zaostat ćemo za ostalim ekipama u skupini, rekao je Rutten.

U nizozemskoj momčadi bitno je bolje stanje kada je riječ o ozlijeđenim igračima. Joris Mathijsen i Rodny Lopes jedini neće konkurirati za sastav, iako bi izostanak iskusnog središnjeg braniča mogao predstavljati problem.

Ne bih rekao da imamo problem. Prije bih rekao da je riječ o luksuzu. Imati gotovo sve igrače na okupu, zdrave i spremne za sutrašnju utakmicu, za mene je luksuz, završio je Rutten.  

Problemi za Feyenoord na Kantridi su postali izraženiji početkom drugoga dijela, izlaskom desnog braniča Lukea Wilkshirea zbog ozljede.

Kroz utakmice europske lige susrećemo se s različitim uvjetima za igru i različitim razinama kvalitete protivnika. Ovo je bilo vrlo vrijedno iskustvo za naše mlade igrače. Trudim se savjetima pomoći im kada je god to potrebno, škrt je na riječima bio Wilkshire, iskusni Australac u momčadi Feyenoorda.

Domaćini sutra očekuju i podršku svojih navijača. De Kuip, kapaciteta oko 51 000 gledatelja, bit će popunjen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.