Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šaponja će titulu svjetskog prvaka braniti u Rijeci

06.11.2014.

14:09

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gost današnjega Leksikona Radio Rijeke je svjetski prvak, boksač Veljko Šaponja, stanovnik našega grada rodom iz Sombora, koji od kraja listopada ima i titulu interkontinentalnog prvaka svijeta u velter kategoriji, osvojenu u rodnom Somboru.

 Šaponja i Krmpotić u studiju

Riječani ljubitelji profi boksa mogu početi s pripremama - u ožujku ili travnju 2015. godine Šaponja će titulu prvaka svijeta braniti u Centru Zamet.

Iako je u tzv. "plemenitu vještinu" ušao relativno kasno, kad mu je već mu bilo 18 godina, Veljko Šaponja je fantastično napredovao - bilježi 90 posto dobivenih mečeva, ali prvi profi-meč pamtit će dok je živ: uopće se ne sjeća druge runde u kojoj je, prema pričama, dobio 14 udaraca u bradu i temperaturu 41°.

Nakon toga naučio je školu, u Danskoj je pred kraljicom i kraljem bacao domaćega boksača, ali ipak izgubio, da bi 25. listopada ove godine ukrstio rukavice s dvostruko skupljim borcem - Nijemac Tom Rajch oboren je u drugoj rundi.

Sve ostalo je povijest, a budućnost, odnosno obranu titule svjetskog prvaka, Šaponja planira u riječkom Centru Zamet. Sa svjetskim prvakom razgovarao je Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.