Hrvatski radio

Radio Rijeka

Siniša Štemberger: Riječka košarka puno je napredovala

08.09.2014.

16:08

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je bila najbolja opcija za mene, još sam u snazi i mogu igrati košarku. Imam tu sreću da je košarka u Rijeci napredovala i da se Kvarner kao klub podignuo, rekao je Siniša Štemberger.

Siniša Štemberger odložio je kufere – kući. Nakon deset godina vratio se u Rijeku još uvijek u punoj snazi, kao 35-godišnjak koji riječkoj košarci može još puno dati. Trogodišnji ugovor vezuje ga uz Kvarner 2010, A-1 ligaša koji je dvije godine zaredom izborio plasman u Ligu za prvaka. Štemberger se priključio mladoj momčadi, koja je još u stvaranju.

Mislim da je s obzirom na sve ovo za mene novi početak. Momčad Kvarnera je u rasponu od perspektivnih igrača do mladića koji radom tek trebaju zaslužiti svoje mjesto u ekipi, rekao je Siniša Štemberger, kojemu će bivši suigrač Marijan Mance biti novi trener.

Igrali smo zajedno četiri sezone i mislim da ćemo odlično surađivati. Imamo trenera koji počinje svoju karijeru, bez obzira na veliko iskustvo iz igračkih dana, dodao je 35-godišnji Riječanin, koji trenira s momčadi praktički od početka priprema. 

Duško Miočić: Najveći transfer u povijesti kluba – Mislim da nakon desetak godina u riječkoj košarci nije bilo većeg transfera. Ovo je povratak riječkog djeteta, trofejnog igrača u svoj rodni grad i matični klub. Siniša Štemberger vraća se kao veliki igrač. Pokušavali smo ga dovesti već dvije godine, a sada je uspjela „treća sreća“. Velike zasluge za to idu sportskom direktoru Marku Šamaniću, koji radi izvrstan posao. I nakon igračke karijere, Štembergeru su sva vrata kluba otvorena, može preuzeti bilo koju funkciju, rekao je predsjednik Kvarnera 2010 Duško Miočić.

Pripremne utakmice pokazale su da postoji određeni potencijal. Mislim da je moj cilj pomoći mladim dečkima da se razviju u prave igrače. Isto tako, imam prilike pokazati im kako sam trenirao do sada i ako ništa, spoznat će prave radne navike, kazao je Siniša Štemberger.

Bivši igrač Zadra (s kojim je osvojio hrvatski naslov 2005. godine) posljednje dvije godine proveo je u ABA ligašu Igokei iz Aleksandrovca. Stanje klubova u regiji utjecalo je dijelom na Štembergerovu odluku da potpiše trogodišnji ugovor s Kvarnerom 2010. Mnogi klubovi nemaju stabilnu financijsku konstrukciju, a u riječkom A-1 ligašu „sve štima“. No, ima i drugih razloga.

Naravno, natrag me privukla i obitelj, kćer mi kreće upravo u školu. Ovo je bila najbolja opcija za mene, još sam u snazi i mogu igrati košarku. Imam tu sreću da je košarka u Rijeci napredovala i da se Kvarner kao klub podignuo. Sve to izgleda puno bolje nego prije deset godina kada sam otišao iz Rijeke, nismo imali ni ovakve prostorije, sve je bilo dosta teže. Smatram da i Rijeka kao jedan veliki grad može dati jednog darovitog mladog igrača svake godine, koji će stvoriti neku karijeru u regionalnoj ili ABA ligi. Vidim ovdje veliki potencijal, zaključio je Štemberger.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.