Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šlag na torti: Zvijezde i Legende na Kantridi odigrali za paraolimpijce

05.09.2014.

21:16

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jednom je riječki sport pokazao svoje humano srce. Zvijezde i Legende odigrali su na Kantridi utakmicu za hrvatske paraolimpijce, uveličavši tako proslavu 50. obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Riječka humanost još jednom je odnijela pobjedu. Rijeka je izabrana za proslavu 50. obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora i tom prilikom ugostila predstavnike iz šest zemalja, a nakon svečane akademije, „šlag na torti“ bila je večernja humanitarna utakmica pod stijenama Kantride.

Zaista je lijepo biti u Rijeci, gradu i zemlji koja puno pažnje posvećuju sportu osoba s invaliditetom. Hrvatska je dala veliki doprinos, a imate i veliko ime u paraolimpijskom sportu – Milku Milinković! Predivna je ovo večer i nadam se da će svi uživati, rekao je uoči nadmetanja na terenu prvi čovjek Međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Phillip Craven.

Nakon što je još jednom pozdravio gledatelje, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić predao je „riječ“ akterima na travnjaku. Prvi udarac izveo je Darko Kralj, osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. u bacanju kugle i još uvijek aktualni svjetski rekorder u toj disciplini.

Rezultat je, jasno, bio u drugom planu, ali nešto više od tisuću gledatelja na Kantridi vidjelo je pravu nogometnu poslasticu. Potezi Gorana Vlaovića i Branka Strupara mamili su pljesak u prvom dijelu, a za Humane zvijezde hrvatske nastupili su i političari, kao i poneki estradnjaci. Brojčano su nadvladali riječke Legende, za koje su mreže tresli Mario Šivolija i Mladen Mladenović. Krajnji rezultat nakon sat vremena igre bio je 6:2 za Zvijezde, ali trijumf je pripao humanom srcu riječkog i hrvatskog sporta. Sva sredstva od prodaje ulaznica idu za zakladu „Paraolimpijac“, a oni koji nisu mogli doći na Kantridu, hrvatskom paraolimpijskom sportu mogu pomoći pozivom na broj 060 9003.

LEGENDE RIJEČKOG SPORTA – HUMANE ZVIJEZDE HRVATSKE 2:6 (1:4)

Stadion Kantrida, Rijeka. Gledatelja: 1000.

Sudac: Milan Kukuljan (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Strupar 5', 1:1 Šivolija 10', 1:2 Šokota 13', 1:3 Ačkar 19', 1:4 Vlaović 23', 2:4 Mladenović 39', 2:5 Bičanić 51', 2:6 Bičanić 58'

LEGENDE RIJEČKOG SPORTA: Šarić, Matošević, Šivolija, Tkalčević, Hrstić, Bjelanović, Žganjer, Brajković, Strahija, Milošević, Naglić, Pilipović, Peršon, Radman, Ban, Mladenović, Petrović, Abramović, Rački.

HUMANE ZVIJEZDE HRVATSKE: Vlaović, Marić, Strupar, Jurčić, Šimić, Krpan, Šokota, Škrinjar, Vidović, Čordaš, Ačkar, Tolić, Knjaz, Kazić, Knezović, Čutić, Antolec, Posavac, Kovačić, Tušek, Bičanić, Pap, Maras, Grabovac, Dedić, Panadić, Bunjevac. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.