Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stijena za penjanje donosi Goranima Sveučilišne igre?

19.06.2014.

14:17

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nepunih tjedan dana nakon inicijative čelnika gradova i općina Gorskog kotara da, osim Rijeke i Zagreba, i ovo područje bude uključeno u Europske sveučilišne igre 2016. godine, od organizatora je stigao poticajan odgovor. Što učiniti kako bi i Gorani postali dijelom velikog sportskog događaja?

U Zagrebu i Rijeci već su utvrđene gotovo sve lokacije gdje će se održavati natjecanja, no u jednoj je disciplini ipak ostalo prostora za goransku kandidaturu – riječ je o sportskom penjanju, doznajemo od glavnog tajnika Europskih sveučilišnih igara u Hrvatskoj Marka Žunića.

Rješenje je dvorana sa stijenom za natjecateljsko penjanje koju se, bude li potrebno, može prilagoditi standardima međunarodnog natjecanja. Stijena je već napravljena, a treba vidjeti je li moguće udovoljiti svim standardima koja ta sportska disciplina traži, vjeruje direktor Goranskoga sportskog centra u Delnicama Dario Medvedec.

Gorani u europskim sveučilištarcima mogu ponuditi više od natjecateljskih uvjeta za jednu disciplinu, smatra zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić i ističe mogućnost raftinga, izleta na Risnjak, tri jezera… Sve te sportske i turističke sadržaje Gorani će uobličiti u konkretnu ponudu do kraja ove godine. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.