Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski padobranci s ciljem na Grobniku

14.06.2014.

12:15

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski padobranski kup u skokovima na cilj 2014 okupio je na aerodromu na Grobničkom polju najbolje padobrance svijeta, 30 timova iz 17 zemalja. Natjecanja se odvijaju do nedjelje 15. lipnja, a program ovisi o vremenskim prilikama.

Padobranski klub Krila Kvarnera od 1998.godine je domaćin jednog od natjecanja Svjetskog padobranskog kupa u disciplini skokovi na cilj. Nakon Grobnika padobranci sele još na Bled u susjednoj Sloveniji, zatim Peiting u Njemačkoj, Belluno u Italiji, Thalgau u Austriji, a natjecateljski niz završit će u Locarnu u Švicarskoj krajem listopada. 

Prva dva dana natjecanja traju do 20 sati, a u nedjelju bi sve moglo završiti u 16 sati. U natjecanju u skokovima na cilj sudjeluju peteročlane ekipe, svaka ima osam skokova, a moraju doskočiti na točku promjera samo dva centimetra. Svaki doskok udaljen od točke više od 15 centimetara bilježi se kao aut. Cilj je skupiti što manje centimetara, a padobranci se natječu u pet kategorija.

Direktor natjecanja Darko Elezović iz kluba Krila Kvarnera je u subotu prijepodne prijavio da su, zbog bure, u petak odradili tek dva ciklusa natjecanja od četiri predviđena, a subotnje jutro su proveli sjedeći i gledajući u vjetrokaz - čekajući da bura padne. Poslušajte razgovor:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.