Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vikingur/Tromso - Rijeka/Ferencvaroš

18.07.2014.

13:24

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prođu li mađarski Ferencvaroš, nogometaši Rijeke u trećem će pretkolu Europa lige putovati na sjever kontinenta.

Obrane li Bijeli minimalnu prednost na uzvratu u Budimpešti, u trećem ih pretkolu čeka bolji iz ogleda između Vikingura s Farskih otoka i norveškog Tromsoa. Prvi susret igran na Farskim otocima završio je bez pogodaka.

Farski klub osnovan je 2008., a od 2010. su redoviti sudionici europskih natjecanja. nakon 15 odigranih kola, zauzimaju treće mjesto u nacionalnom prvenstvu. Norveški Tromso u Europa ligi nastupa uz pozivnicu UEFA-e  kao nagrada za fair play. Prošlo prvenstvo završili su na 15. mjestu te su ispali u drugu ligu. Nakon 15 odigranih kola trenutno se nalaze na drugom mjestu drugoligaškog prvenstva.

Prvi susret trećeg pretkola na rasporedu je 31. srpnja u gostima, uzvrati se igraju 7. kolovoza.

Na Kantridi nisu bili voljni komentirati današnji ždrijeb. Razmišlja se , kada je o europskim nastupima riječ, samo o utakmici u Budimpešti.

Nama je taj uzvrat u fokusu i ne razmišljamo o potencijalnim proitvnicima u trećem pretkolu. Ali, kad me već pitate, riječ je o sličnim stilovima nogometa i momčadima podjednake snage. Mislim da je svjedeno tko će nas čekati u trećem pretkolu, prođemo li, naravno, rekao je sportski direktor Bijelih Srećko Juričić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.