Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završno druženje primorskih jedriličara u Senju

05.12.2014.

16:17

Autor: Vladimir Jurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaseok Perdasi iznad Senja bio je okupljalište vlasnika krstaša i članova njihovih posada, koji su sedmu godinu zaredom pozdravili najbolje u jednoj od devet klasa, koliko se vozi za Kup Hrvatskog primorja, kroz šesnaest regata.

Kup Hrvatskog primorja čini 16 regata koje se plove od svibnja do rujna: Uhvati vjetar (Rab), Labinska republika (Rabac), Croatia cup (Punat), Primorska regata (Rijeka), Grobnička regata, Kraljevačka regata, Selce open, Regata Velebitskog kanala (Novi Vinodolski), Galijola, Senjska regata, Lošinjska regata, Riječka regata, Kup Dubašnice (Malinska), Krčka jedra open, Regata ribarskog tjedna (Crikvenica), Kvarnerska regata (Kostrena).

U organizaciji JK "Senj" u Lovačkom domu "Jarebica" održana je završna svečanost sedmoga Kupa Hrvatskog primorja za klasu krstaš. Najbolji u klasama od 0 do 9 nagrađeni su prigodnim peharima, koje je skiperima uručila predsjednica senjskoga jedriličarskog kluba Nikolina Šimunović.

Senjani, koji su ove godine 22. put organizirali svoju regatu, bili su pravi domaćini. Uz odličan lovački gulaš, dobro vino te nastup grupe "Bonaca" iz Senja zabavljali su se gosti što su pristigli iz cijeloga Primorja i zaleđa: od Pule preko Rapca, Opatije i Rijeke do kvarnerskih otoka i crikveničkoga područja.

Uživali su do dugo u noć i razmjenjivali brojne jedriličarske priče doživljene prošloga, ne baš uobičajenog, ljeta. Još se ne zna tko će dogodine ugostiti završnu svečanost Kupa Hrvatskoga primorja za krstaše. Kandidati su jedriličarski klubovi "Rab", "Plav" iz Krka te "Jugo" iz Malog Lošinja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.