Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zec: Rijeka je novi izazov

20.09.2014.

17:58

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kad su mi predstavili projekt Rijeke, nije bilo dvoumljenja. Zadnjeg dana prijelaznog roka zvali su me ponovno iz Genclera, ali želio sam promjene u karijeri i nove izazove, rekao je Zec.

Zbog europskih obveza na Kantridi su danas javnosti predstavili najnovije pojačanje. Ermin Zec pristigao je podno stijena dan uoči polaska u Liege. Dok je momčad putovala u Belgiju, Zec je obavljao liječnički pregled kako bi večer prije potpisani dvogodišnji ugovor postao važeći.

Ermina svi dobro znate još iz vremena dok je igrao u Šibeniku i bio ponajbolji, ako ne i najbolji igrač naše lige, a kasnije kao člana turskog Genclerbiligija. Uspjeli smo ga dovesti kao slobodnog igrača. Prepoznao je našu ambiciju, a mi smo bili svjesni njegovih ambicija i želje za povratkom u reprezentaciju BiH. S obzirom na njegove kvalitete, bio je to pravi izbor za nas, kratko je kazao zamjenik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance.

Sretan sam, zaista jesam, što sam došao u ovako ozbiljan klub. Kada su mi na početku pregovora predstavili planove i ambicije kluba, odmah sam pristao i želio sam biti dio toga. Nadam se mojim dobrim partijama i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima, rekao je 26-godišnji napadač u svom prvom susretu s riječkim novinarima. 

Četiri je posljednje sezone proveo u Genclerbirligiju. Splet okolnosti ovoga ljeta naveo je vodu na riječki mlin. Zec je već imao postignut dogovor s drugim turskim klubom, Burasporom, pa je odbijao ponude brojnih klubova. Zainteresirani su se javljali iz Bundeslige pa čak i iz američkog MLS-a. No ispadanje iz europskih natjecanja izazvalo je velike potrese u Zecovom nesuđenom novom klubu i transfer je propao. Tu je promptno reagirala Rijeka.

Imao sam te neke opcije, ali ništa se nije od toga realiziralo. Kad su mi predstavili projekt Rijeke, nije bilo dvoumljenja. Zadnjeg dana prijelaznog roka zvali su me ponovno iz Genclera, ali želio sam promjene u karijeri i nove izazove pa sam došao tu, rekao je Zec.

Konkurencije u vrhu riječkog napada se, kaže, ne boji jer uvjeren je u svoje kvalitete. Prvu priliku za pokazati što zna i može imat će idućeg vikenda u prvenstvenom dvoboju protiv Zagreba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.