Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Petričević dobio zeleno svjetlo za preuzimanje Pomorca

03.07.2014.

10:19

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pismo namjere Zlatka Petričevića dobilo je zeleno svjetlo od strane Općinskog vijeća, a očekuje se još i suglasnost skupštinara, nakon koje će se krenuti u privatizaciju Pomorca.

Nogometni klub Pomorac postat će sportsko dioničko društvo. Općinsko vijeće Općine Kostrena na jučerašnjoj je tematskoj sjednici dalo suglasnost za početak privatizacije kluba iz Kostrene.

Pismo namjere Zlatka Petričevića dobilo je zeleno svjetlo, a pred novim vlasnikom kostrenskog drugoligaša veliki je posao. U idućih desetak dana Pomorac mora osnovati novu upravu i momčad, a natjecanje u Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi počinje sredinom kolovoza.  Plenum klubova Druge HNL zakazan je za srijedu, 9. srpnja.

Zbog poslovnih obveza na putu u Švicarskoj, tematskoj sjednici nije nazočio sam Petričević, a u njegovo ime na sastanku je prisustvovao riječki odvjetnik Ljubo Kostić. Financijski detalji nisu iznešeni, ali Kostić je potvrdio kako su sva novčana sredstva spremna za preuzimanje kluba.

Mnogo je pozitivnih strana ove priče, Pomorac će riješiti sva dugovanja prema svojim vjerovnicima te osnovati novu momčad čije ambicije više neće ovisiti o željama i mogućnostima drugih. Nogomet će ponovno punim plućima zaživjeti u Kostreni!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.