Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Petričević novi predsjednik Pomorca!

25.07.2014.

11:33

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ukoliko sve bude teklo prema planu, Pomorac će tako nakon Dinama, Rijeke i Splita s proračunom od tri milijuna eura godišnje postati četvrti klub u Hrvatskoj po budžetu!

Novi predsjednik Pomorca je Zlatko Petričević! Odlučila je to jučerašnja Izborna skupština, koja je jednoglasno odobrila investitorovo preuzimanje kluba iz Kostrene. Sva jamstva su predana, kao i pismo namjere, a Petričević će osim saniranja dugova kluba (milijun i pol kuna) mjesečno na račun doznačiti čak 250 tisuća eura!

Ukoliko sve bude teklo prema planu, Pomorac će tako nakon Dinama, Rijeke i Splita s proračunom od tri milijuna eura godišnje postati četvrti klub u Hrvatskoj po budžetu! Zvuči lakše rečeno, nego ostvareno. Ali, naredni mjeseci pokazat će ozbiljnost projekta, koji je dobio i službenu potvrdu.

Najvažnija je to vijest posljednjih dana za kostrenski brod, koji je itekako tonuo. U sljedeće tri godine Pomorac će svakog mjeseca biti „osvježen“ prije navedenim iznosom, a Petričevićev cilj je zadržati drugoligaški status (kasnije ambicije i viši rang) te otvoriti nogometnu školu. Briga oko održavanja stadiona u Žuknici ostaje Općini Kostrena, koja je službeni vlasnik.

Ništa ne ide preko noći, ali osigurali smo ono najvažnije – početna ulaganja. Moramo spasiti ovaj klub i dovesti ga u red. Pomorac bi mogao u budućnosti postati odskočna daska za igrače iz regije i stvoriti dobar ugled, rekao je Petričević, koji u Izvršnom odboru uz sebe ima šest članova.

Skupštinu su bojkotirala 22 potpisnika otvorenog pisma načelnici Mireli Marunić, koji su bili protiv ulaska Zlatka Petričevića u klub. Teško je reći koji je pravi razlog tome, ali jedno je sigurno. Bez financijske potpore investitora, Pomorac bi sigurno okončao svoju 93-godišnju povijest „na papiru“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.