Hrvatski radio

Radio Rijeka

''3. maj'' gradit će tankere za Šveđane

28.05.2014.

13:21

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječko brodogradilište 3. maj ugovorilo je sa švedskom kompanijom Wisby Tankers gradnju dvaju tankera za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija, koji bi trebali biti isporučeni krajem 2015. i sredinom 2016. godine.

S kompanijom Wisby Tankers je 26. svibnja potpisan ugovor o gradnji dvaju tankera, od kojih je jedan u opciji, priopćeno je iz 3. maja. Brodovi su nosivosti 15.000 DWT-a, dužine približno 133,5 metara, a širine 23 metra. Rok isporuke za prvi tanker je kraj 2015. godine, a za tanker koji je u opciji do kraja travnja 2016. godine.

Time je produžena suradnja riječkog brodogradilišta i švedskog naručitelja. U ovoj godini je nastavljena gradnja i isporuka barži za švedsku kompaniju te je ugovorena i gradnja novih. U siječnju i veljači ugovorena je gradnja tri LPG barže i deset naftnih barži ukupne vrijednosti 36,15 milijuna eura. Od toga će tri LPG barže i četiri naftne barže biti izgrađene u pulskom brodogradilištu Uljanik, a šest naftnih barži gradit će riječki škver.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.