Hrvatski radio

Radio Rijeka

31. Riječki karneval - velika završnica

02.03.2014.

11:33

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

31. Riječki karneval završit će povorkom u kojoj će sudjelovati deset i pol tisuća karnevalista u 117 karnevalskih skupina s 81 alegorijskim kolima. Povorka će centrom grada prolaziti danas od podneva do večernjih sati.

Iz inozemstva je stiglo dvanaest grupa: šest iz Italije, dvije iz Crne Gore, jedna iz Bolivije, zapravo iseljenici iz Bolivije koji žive u Bergamu u Italiji, te po jedna skupina iz Slovenije, Srbije i Mađarske. U skupini Studentske udruge Erasmus Student Network su studenti iz brojnih europskih zemalja; Italije, Španjolske, Poljske, Češke, Njemačke... Četiri grupe stižu iz Dalmacije, četiri iz Istre i dvije iz kontinentalne Hrvatske.

Povorka je povod izmijenjenoj regulaciji prometa u gradu o čemu više čitajte ovdje. Zbog velikog broja karnevalista trasa povorke je ponešto skraćena pa ove godine mnoštvo neće prelaziti na Sušačku stranu. U podne kreću s Rive Boduli, pa kod HNK Zajc skreću prema Jelačićevom trgu, gdje okreću prema Scarpinoj i na Korzo ulaze kod Gradske knjižnice. Preko Trga 128. brigade odlaze na Adamićevu kojom će do Žabice, odakle se vraćaju na rivu. Duž trase postavljeno je šest pozornica s voditeljima. 

Na glavnoj pozornici na Korzu su Barbara Udovičić Papeš i Davor Jurkotić. Na istoj toj pozornici večeras će meštar Toni ključeve grada vratiti gradonačelniku Vojku Obersnelu, a nakon toga na njoj će nastupiti L’amour i Sarajevo Drum Orchestra. Potom će skupina POM-F-Ri spaliti pusta Vido Ševića na moru u akvatoriju riječke luke, pred Adamićevim gatom.

Na internetu je Riječki karneval još uvijek jedina takva manifestacija u izravnom prijenosu, a adresa je www.rijecki-karneval.hr. Osiguran je i izravni prijenos povorke na KanaluRi, a reportaža s Riječkog karnevala na HTV-u bit će prikazana 4. ožujka u 17:40 na drugom televizijskom programu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.