Hrvatski radio

Radio Rijeka

75 godina Radio Rijeke: vaš najdraži radio danas slavi!

16.09.2020.

05:00

Autor: Alen Čemeljić

Foto: HRT - Radio Rijeka

Foto: HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Poštovani slušatelji, dragi naši, danas je RRR. Rođendan Radio Rijeke. Sedamdeset i peti. Složit ćete se, nije to malo godina. A neki od nas su skoro pola od tog broja godina ovdje u studijima i režijama Radio Rijeke na Korzu 24. Ali, dolaze nam i mlade snage!

Prije pet godina, za svoj 70. rođendan, Radio Rijeka je na Korzu organizirala dva velika koncerta s brojnim glazbenicima; vjerujem da se još i danas toga rado sjetite. Ove godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa rođendan obilježavamo na potpuno drugačiji način. U novom studiju Radio Rijeke, iz kojeg Vas gledamo na Korzu, nastupit će od 10:30 do 14 sati uživo Damir Halilić Hal, Sandro i Nikolina, te Robert Funčić i Robert Justinić, a poslijepodne od 16:30 do 19 sati Dule i Bonaca te Damir Urban. Telefonom i u snimci navečer još i Vava Zoran Majstorović.

Branka je, čini mi se, oduvijek ovdje. I Gloria. I Neva i Joso. I Pero, i Damir. Početkom devedesete zatekao sam na adresi Korzo 24 još i Oliveru, i Tajči, i Hanu. I Ferlina. Kasnije su počeli pristizati i drugi, Vama, poštovani slušatelji, poznati glasovi i imena koja se i danas čuju u eteru Radio Rijeke  - Vlado, Lucija, Lucijan, Albert, Neno, Branimir, Nina, Goran, Lea, Tatjana.

I ona koja ne čujete – Gordana, Sanja, Meri

Dugo smo svi ovdje, dajući dio sebe u tih 75 godina Radio Rijeke. I činilo se nekako da nove snage ne dolaze. Međutim, poslušajte jingle ispod teksta. Stigle su nam Ive, Matea, Fish, Selina, Miksa, Sajo, Anamarija, Domagoj, Deni, prije nekoliko dana i Linda.

Nove snage Radio Rijeke, nova energija potrebna da bi Radio Rijeka i u budućnosti ostala ono što je danas kada slavi svoj 75. rođendan - najslušaniji radijski program na ovim prostorima koji svakodnevno stvaramo. Zajedno s našim pridruženim snagama: Zimom, Irenom, Mariom, Rajkom i Baltazarkama, HelgomJovetićem, Stipetom, našim meteorolozima i Aleksandrom i Matiom.

A i u ovim slavljeničkim trenucima prisjećamo se naših dragih kolega bez kojih smo tako iznenada i na tako tužan način ostali. I Ivice, i Korada, i Ljubice, i Kikija. Preživjeli smo zadnjih godina teške i tužne trenutke, ali sada se s novim glasovima, novim snagama i novom energijom nadamo boljim i ljepšim vremenima. I još boljoj i slušanijoj Radio Rijeci.

Nadam se da ćete i dalje biti uz nas!

Urednik Radio Rijeke

Alen Čemeljić

Radio Rijeka - 75 godina

Galerija
Naše rođendanske torte - ne znaš koja je bolja, obje fantastične! (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-
Urednica Hrvatskog radija Eliana Čandrlić i urednik Radio Rijeke Alen Čemeljić (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Sreća da imamo veliki balkon pa smo mogli zajedno razrezati tortu (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Snimali su nas kolege iz HRT centra Rijeka (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Šef iz Zagreba Renato Kunić i šefica u Rijeci Irena Hrvatin (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Damir Halilić Hal uživo kod našeg Alberta Petrovića (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Damir Halilić Hal uživo kod našeg Alberta Petrovića (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Damir Halilić Hal uživo kod našeg Alberta Petrovića (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiancich u studiju na Korzu (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiancich u studiju na Korzu (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Nikolina Tomljanović i Sandro Bastiancich u studiju na Korzu (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Dva Roberta - Justinić i Funčić - i naš Predrag Hržić (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Dva Roberta u novom studiju na Korzu (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Roberti sa svojim domaćinom Albertom Petrovićem (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-I oni su nan prišli - Dule i Bonaca! Se za naš rojendan! (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-I oni su nan prišli - Dule i Bonaca! Se za naš rojendan! (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-I oni su nan prišli - Dule i Bonaca! Se za naš rojendan! (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Naše rođendanske torte - ne znaš koja je bolja, obje fantastične! (Foto: HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-I za kraj fešte, Damir Urban uživo u studiju na Korzu! (Foto: A. Čemeljić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Nisu ni sanjali da će danas na Urbanov koncert :) (Foto: A. Čemeljić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-I za kraj fešte, Damir Urban uživo u studiju na Korzu! (Foto: Ivan Saftić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.