Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ako nema snijega, skijajmo na travi!

24.05.2014.

15:23

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klima se mijenja, za nama je zima gotovo bez snijega, pa ni goranska skijališta nisu radila. No, postoji rješenje - skijanje na travi! Ovaj bi sport mogao postati novi turistički proizvod Gorskoga kotara.

Kako su veći dio protekle zime zbog manjka snijega skijališta Gorskog kotara bila prazna, neki su pronašli rješenje kako na tom području skijati i ljeti. Na stazi Planinskog centra Petehovac iznad Delnica održana je promocija skijanja na travi.

Goranski se skijaši odlično snalaze na snijegu, a tehniku skijanja na travi pokazali su im Zagorci iz Svetog Križa Začretja. Sigurno nije lako, kao ni obično skijanje, ali potrebne su vrlo slične vještine kao i za skijanje na snijegu. Ono što se razlikuje su skije, napravljene kao gusjenice koje se kreću po travi. 

Petehovac bi mogao biti prvo mjesto u Hrvatskoj na kojem će skijanje na travi postati dijelom ljetne turističke ponude, a ne samo jednokratne promocije ovoga sporta. Za zeleno skijanje već postoji interes, a prednosti su jeftina priprema staza i osnovne opreme. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.