Hrvatski radio

Radio Rijeka

Apel premijeru - ''Spasite Haludovo!''

17.07.2014.

14:48

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

''Spasite Haludovo - najveću sramotu hrvatskog turizma i hotelijerstva i raskinite ugovor o kupoprodaji'' piše u otvorenom pismu što su ga premijeru Zoranu Milanoviću u povodu Dana općine Malinska poslali predstavnici lokalne samouprave i turizma.

I nakon 13 godina zatvorenih vrata i stalnog propadanja nekadašnjega hotelskoga grada Haludovo na otoku Krku, ne zna se tko je pravi vlasnik, izgubljeno je 800 milijuna kuna, a da bi stvar bila još gora, spekulira se da će neko 'tajno društvo' zadati konačni udarac turističkom gospodarstvu, sve porušiti i ondje izgraditi apartmane za prodaju.

Razrušeno, uništeno, zapaljeno i bodljikavom žicom ograđeno, opasno za život, sanitarni problemi, ekološki problemi, jednostavno neshvatljivo da u srcu Kvarnera u jednom centru kao što je Malinska sa 100-godišnjom tradicijom netko to dopušta, a mi ne znamo tko, bolje reći pozivamo premijera da otkrije i da riješi problem, da raskine ugovor o kupoprodaji, izjavio je predsjednik Općinskog vijeća Malinska-Dubašnica Zdenko Cerović. Javlja Branka Malnar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.