Hrvatski radio

Radio Rijeka

Asfaltiranje riječkih ulica - kako teku radovi?

06.08.2014.

11:13

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeli su pripremni radovi na sanaciji ispuha, a početkom slijedećeg tjedna uslijedit će glodanje asfalta te nivelacija i priprema za asfaltiranje u Zvonimirovoj ulici, na dijelu od "Inine" pumpe do zgrade "Novog lista". Posao na obnovi 9 km asfalta od Plumbuma do Riječkog zavoja trebao bi biti gotov do kraja rujna.

Zadovoljstvo vožnje na novom asfaltu s polimerima, debljine 5 cm, u Zvonimirovoj bi trebali osjetiti, tvrde izvođači, za tridesetak dana.

Na drugoj strani grada, na Pećinama, danas će biti asfaltirano 600 metara od Šetališta XIII. divizije do Plumbuma, a sutra slijedi polaganje asfalta od Piramide do Plumbuma. Ti radovi, zajedno s horizontalnom signalizacijom, trebali bi biti gotovi između 15. i 18. kolovoza.

Nakon blagdana Vele Gospe kreću radovi u Ulici Janka Polića Kamova i Štrosmajerovoj. Na zapadu radovi će se nastaviti iza prve dionice Zvonimirove prema ZTC-u, Kantridi i Riječkom zavoju. Riva i Adamićeva ulica čekaju novu projektnu dokumentaciju, za radove dogodine. Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova vrijednih blizu 12 milijuna kuna je Građevinsko poduzeće Krk.

Napominjemo da se promet Zvonimirovom ulicom odvija uz manja ograničenja, a vozače izvođač radova moli da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.