Hrvatski radio

Radio Rijeka

Astronomskom centru Rijeka vrijedno međunarodno priznanje

11.09.2014.

16:39

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Astronomski centar Rijeka dobio je vrijedno svjetsko priznanje - Internation Property Awards 2014 u kategoriji objekata od javnog interesa u Europi. Dalje će se natjecati za najbolji takav objekt u svijetu.

Rijeka sport kao tvrtka koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, dobitnik je priznanja International Property Awards 2014 u kategoriji objekata od javnog interesa (Public Service Architecture) za područje Europe. Te se nagrade dodjeljuju u četiri glavne kategorije: razvoj, unutarnji dizajn, arhitektura te nagrade za zaposlene u prodaji nekretnina.

Astronomski centar Rijeka dobio je nagradu u kategoriji arhitekture, a potkategorija su objekti od javnog interesa. Slijedi nastavak natjecanja - izbor za najbolji objekt u istoj potkategoriji u cijelom svijetu. Riječka građevina natjecat će se tako protiv osam konkurenata, predstavnika Afrike, Azije, Pacifika, Arabije, Kanade, Kariba, Centralne i Južne Amerike, Ujedinjenoga Kraljevstva i SAD-a.

Kriteriji koje je trebao zadovoljiti Astronomski centar Rijeka odnosili su se na dizajn, cilj projekta, uključivanje projekta u prostor, njegovu svrhu, lokaciju, vizualno rješenje interijera i eksterijera te vizualni standard, usluge objekta (programi, ciljne skupine, dostupnost transporta), sigurnost, održivost i inovaciju.

Hoće li riječka zvjezdarnica postati svjetski pobjednik natjecanja International Property Awards za 2014., znat ćemo nakon gala večere u prosincu u Londonu, na koju su pozvani pobjednici svih kategorija. Do tada, čestitamo Astronomskom centru Rijeka na vrijednom priznanju i pratimo ih na www.rijekasport.hr te na Facebooku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.