Hrvatski radio

Radio Rijeka

Atraktivna akcija nad Baškom: GSS spasio austrijsku planinarku

06.07.2014.

10:22

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je o složenoj akciji spašavanja ozlijeđene planinarke s brda Obzova kod Baške na otoku Krku, koju su promatrali i brojni kupači s prepune bašćanske plaže.

Rano poslijepodne u subotu na obroncima Obzove odvijala se drama za sredovječni bračni par iz Austrije, što je u Bašku stigao upravo radi aktivnog odmora. U zahtjevnoj planinarskoj turi preko hrpta Obzove Austrijanka se pri spuštanju poskliznula, pala i tako teško ozlijedila nogu. Zbog velike udaljenosti od prometnica, bašćanska hitna pomoć i vatrogasci u pomoć su pozvali gorske spasioce.

Iz stanica na Platku i Vežici odmah su krenuli spasilački timovi GSS-a, a u pomoć su pozvali i vojni helikopter, s obzirom na izoliranost mjesta nesreće i gužve na prometnicama. Do ozlijeđene planinarke prvi je stigao tim s liječnikom, koji je potvrdio potrebu za helikopterskim spašavanjem. Zemaljski tim prenio je unesrećenu Austrijanku na vršni greben Obzove, otkuda je helikopterom prevezena u bolnicu, javlja Hrvatska gorska služba spašavanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.