Hrvatski radio

Radio Rijeka

Babić: Dajte premijeru Deklaraciju o Gorskom kotaru

12.04.2014.

14:37

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski vijećnik Aljoša Babić zahtijeva od primorsko-goranskoga župana Zlatka Komadine da na svečanoj sjednici u ponedjeljak premijeru Zoranu Milanoviću uruči nedavno usvojenu Deklaraciju o Gorskom kotaru. Iz Županije odgovaraju da je dokument još krajem ožujka poslan premijeru.

Glavnina programa obilježavanja Dana Primorsko-goranske županije bit će upravo Gorski kotar te 170. obljetnica opatijskog turizma, izvijestili su iz Županije. Predstavit će se Vokalna skupina DiM, djevojke iz Delnica i Mrkoplja, te najmlađi svirač heligonke u Hrvatskoj, devetogodišnji Luka Erent iz Čabra.

Neophodno je na svečanoj sjednici Skupštine Primorsko-goranske županije u ponedjeljak u Opatiji premijeru Zoranu Milanoviću predati Deklaraciju o Gorskome kotaru te ga upozoriti na želju Skupštine da se o Gorskom kotaru donese i poseban zakon, smatra vijećnik Aljoša Babić. Također smatra da bi bilo prigodnije da se sjednica održi u Delnicama nego u Opatiji.

Upitno je i što ima za slaviti Primorsko-goranska županija u trenucima kada se u Ministarstvu regionalnog razvoja piše osmrtnica za Gorski kotar u obliku Zakona o regionalnom razvoju koji negira neophodnost poticanja opstojnosti života u brdsko-planinskim područjima, piše u Babićevu priopćenju medijima. Ističe i da Vladu treba natjerati da hitno izmijeni predloženi zakon te da ministar Branko Grčić javno kaže kakva će biti sudbina zelenog srca Hrvatske.

Priopćenjem je odgovorila i Primorsko-goranska županija. Prema zaključku Županijske skupštine župan Zlatko Komadina, nakon usvajanja Deklaracije na sjednici održanoj 27. ožujka 2014., Deklaraciju je poslao predsjedniku Vlade RH, kratko piše u županijskom priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.