Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bakalar, srdelice i vino na Korzu Riječanima za Badnjak

24.12.2014.

13:52

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao i zadnjih godina, Gastrofešta na Korzu i ovoga je Badnjaka privukla brojne Riječane koji su uživali u ribljim specijalitetima i vrbničkoj žlahtini.

Tri tisuće porcija bakalara na gulaš, četiri tisuće porcija friganih srdelica, 60 kilograma fritula, crno i bijelo vino, tri tisuće kanapea od bakalara na bijelo, tri tisuće kiflica - već od 9 sati ujutro, kada je počela Gastrofešta, napravio se red u kojem su građani čekali svoju porciju.

Frigana riba dijelila se na Trgu 128. brigade HV-a, na Trgu Republike Hrvatske dijelio se bakalar na gulaš, a na Korzu kanapei bakalara na bijelo i slane kiflice. U marendi na Badnjak zajedno sa sugrađanima uživao je i gradonačelnik Vojko Obersnel. Sve su pripremili Grad Rijeka, riječka turistička zajednica, Radio Rijeka te brojni pokrovitelji, sponzori, donatori i riječki ugostitelji. 

Tradicionalna gastrofešta održana je i u Opatiji uz druženje gradonačelnika Ive Dujmića s građanima. U pripremu jela, osim Ugostiteljske škole, uključili su se i mnogobrojni opatijski hoteli, a porcije su servirane u biorazgradivom posuđu.

Kako je bilo na riječkoj Gastrofešti i što o tome kažu Riječani, zabilježila je Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.