Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luka Baška napokon sigurnija

30.06.2022.

10:14

Autor: Vladimir Jurić

luka Baška

luka Baška

Foto: - / trii d.o.o.

Dogradnja luke Baška ide planiranom dinamikom i radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine, čime će se povećati dužina glavnog lukobrana i male rive, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u Galeriji Zvonimir u Baški na otoku Krku.

Projekt koji se financira iz sredstava Europske unije, a realizira Županijska lučka uprava Krk vrijedan je 33 milijuna i 250 tisuća kuna. 


Završetkom prve i druge faze, Baška će dobiti sigurnu luku te znatan broj nautičkih vezova, istaknuo je načelnik općine Baška Toni Juranić.

izjava Toni Juranić

dogradnja luke Baška

dogradnja luke Baška

Foto: - / trii d.o.o.

Dinamiku radova predstavio je glavni projektant Dinko Hrešić, koji je istaknuo da se radovi nastavljaju i da povoljni vremenski uvijeti doprinose dinamici radova.


Vršitelj dužnosti ravnatelja Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert zahvalio se Općinskom vijeću Općine Baška, što su dozvolili radove unatoč turističkoj sezoni, jer je ova investicija bitna za Bašku.


Nazočnima se obratio i zamjenik župana Vojko Braut, koji je naglasio da Primorsko-goranska županija u ovim trenucima financira niz radova na rivama i lukama županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.