Hrvatski radio

Radio Rijeka

Besplatan internet odsada i na Principiju

01.08.2014.

16:33

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Besplatnim bežičnim internetom u Rijeci se možemo služiti na još nekoliko novih lokacija. Uz Grad Rijeku, koji besplatan pristup internetu nudi od 2007., za nova područja pokrivenosti zaslužno je i Ministarstvo turizma.

Prijenosnim računalima, pametnim telefonima i tabletima po novome se na internet možemo spojiti i na Trgu Jurja Klovića, u Arheološkom parku - na Principiju te na Titovu trgu. Projekt proširenja područja pokrivenosti bežičnim internetom s 50 posto je sufinanciralo Ministarstvo turizma. 

U okviru ovoga projekta, na putničkom je terminalu postavljena i Wi-Fi interpretacija (instalacija) - grafički znak koji, osim što obilježava prostor na kojem se može besplatno koristiti internetom, turiste poziva da se fotografiraju, dijele fotografije na društvenim mrežama i tako promoviraju Rijeku kao turističko odredište.

Rijeka je, među prvima u Hrvatskoj, besplatan internet uvela još 2007. godine. Do danas, uz nekoliko novih lokacija, s ukupno 93 pristupne točke, besplatnim internetom pokriveno je središte Rijeke, dio Trsata, Bazeni Kantrida, Centar Zamet, Atletska dvorana Kantrida, Art-kino Croatia, Astronomski centar Rijeka, Dječja bolnica Kantrida, stadion Kantrida, željeznički kolodvor, dio Starog grada (Put Vele Crikve, dio Pavlinskog trga i dio Užarske ulice).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.