Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:10 / 20.01.2014.

Autor: Lea Domijan Fišter

Britanski fond Devon dao ponudu za Dinu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dina Petrokemija u Omišlju dobila je od britanskoga fonda ponudu za preuzimanje njezinih dugova, povećanje temeljnog kapitala te pokretanje i širenje proizvodnje, potvrdio je direktor Dine Fabio Giacometti, dodavši da su problem rokovi u kojima se ponuda može ostvariti.

Rokovi su vezani uz stečaj zagrebačkog Diokija i ne ovise o željama uprave, zaposlenika ili brzini odgovaranja na ponudu koja se upravo razmatra. Fabio Giacometti vjeruje da je ponuda Devona ozbiljna jer su spremni dati novčanu garanciju.

Svi dosadašnji ulagači garanciju su tražili od nas, rekao je direktor Dine i dodao da je garancija dva milijuna eura, a vrijednost investicije penje se na 25 milijuna u prvoj fazi obnove proizvodnje. Naravno da je zanimljivo tko su zapravo ulagači unutar fonda registriranog u Londonu, međutim, direktor ističe njihovu molbu da se s imenima ne izlazi u javnost dok se ne riješi stečaj Diokija.

Trenutna uprava s ulagačima radi na tome da dobiju pozajmicu za isplatu petnaest zaostalih plaća radnicima Dine. Pokretanje proizvodnje također ovisi o stečaju Diokija, a to ovisi o pravnicima, zaključio je Giacometti. S direktorom Dine Fabiom Giacomettijem razgovarala je Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.