Hrvatski radio

Radio Rijeka

Britanski poslovni centar dostupan i riječkim poduzetnicima

09.07.2014.

16:16

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova britanska poslovna platforma Britanski poslovni centar u Hrvatskoj, British Business Centre Croatia - BBCC, koji će raditi na unapređenju gospodarske suradnje dvaju zemalja, predstavljena je danas u riječkoj gradskoj upravi.

BBCC je osnovan s ciljem promicanja hrvatsko-britanskih gospodarskih odnosa, a inicijativu za osnivanje dalo je britansko veleposlanstvo i Ured UK Trade and Investment u Hrvatskoj koji se bavi promocijom izvoza i privlačenjem stranih investicija. 

Centar želi pomoći britanskim tvrtkama koje žele ući na hrvatsko tržište, ali i drugim tvrtkama u Hrvatskoj te omogućiti razmjenu iskustava i bolje poslovno povezivanje. Otvoren je i za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje su zainteresirane za povezivanje s Velikom Britanijom i za ulazak na to tržište.

Izaslanstvo BBCC-a tijekom posjeta Rijeci sastaje se s predstavnicima Jadran Galenskog Laboratorija, Navis Conzulta, brodogradilišta 3. maja i V. Lenca, Luke Rijeka i riječke Lučke uprave. Javlja Branka Malnar: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.