Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bulić: Porezna reforma udar je na radnike, umirovljenike i sirotinju

02.12.2016.

12:54

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mnogima se ne piše dobro, kapital i bogati su na jednoj, svi ostali na drugoj strani. Porezna reforma predstavlja udar na radnike, umirovljenike i sirotinju i apsolutno smo protiv nje, rečeno je na konferenciji za novinare Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u Rijeci.

"Moram reći da je ta koalicija jedna opasna družina prema hrvatskom radniku, umirovljenicima i mladom naraštaju, više nema prijašnju svađalačku nego umiljatu retoriku. S ovim dolazi do potpunog raslojavanja društva i onaj koji nema, ostat će na istome, a onaj koji ima, dobit će puno više", ističe predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić.

Umiljato o rastu potrošnje govori ministar financija, a zapravo prodaje laži, navodnu brigu brinu lokalni šerifi u jedinicama u kojima udobno sjede misleći uglavnom samo na sebe. Nepoštene reforme puna su usta sindikalnom pokretu, Bruno Bulić kaže da ga središnjice podsjećaju na nekadašnjega junaka crtića Kalimera. "Čitavo vrijeme on je vikao - to je nepravda, to je nepravda, to je nepravda, a nikad ništa nije dobio zato što je vikao. Na to mi sliči i ovaj naš sindikalni pokret u Hrvatskoj", dodaje Bulić.

Što se tiče pokreta ugostitelja, nije za njihovu kongres revoluciju, uvozio bi radnike u brodogradnju i graditeljstvo, u turizam ne - ionako je nezaposlenih previše. Za kraj, Bulić je najavio i moguće sindikalne prosvjede, kada i gdje - e, to nije najavio. 

Poslušajte prilog Josipa Krmpotića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.