Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bulić: Robovlasnički odnosi u LRH

30.09.2014.

13:21

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Liburnia Riviera Hotelima vladaju robovlasnički odnosi, rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić. Upozorio je da ljudi odlaze u suzama i dodao da je sramota što će Dani hrvatskog turizma biti održani u Opatiji, gradu čija vlast dopušta ponižavanje djelatnika u turizmu.

Tijekom posljednja dva mjeseca Liburnia Riviera Hotele napustilo je tridesetak radnika. Uručena im je Odluka o otkazu zbog osobno uvjetovanih razloga, objasnila je sindikalna predsjednica Odbora za turizam Marina Cvitić istaknuvši da je u prošloj godini u toj kući otkaz dobilo 138 osoba.

Iz Sindikata Istre i Kvarnera pozivaju sve državne institucije, posebno državni inspektorat za radne odnose, da preispitaju odluke o osobno uvjetovanim otkazima.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na prošloj sjednici gradskog vijeća na pitanje o otkazima u LRH, rekao je da bi se radnici imenom i prezimenom trebali javiti Nadzornom odboru jer da ih inače ne može zaštiti. Javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.