Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bundevijada - od ukrasa do slasnog kolača i natrag

10.10.2015.

15:08

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kiši unatoč sto izlagača i puno više gostiju: u Vrbovskom ovoga vikenda traje Bundevijada, dvodnevna manifestacija koja, osim jela od bundeve, ponajprije nastoji promovirati i druge autohtone proizvode te običaje Gorskog kotara.

Jedanaestim izdanjem Bundevijada ulazi u drugo desetljeće. Kišovito vrijeme ove godine nije išlo na ruku organizatorima, no direktorica turističkog ureda u Vrbovskom Tanja Kušić ipak bilježi respektabilan broj sudionika: točno sto izlagača i 25 folklornih društava. Tu su i brojne udruge koje će kroz dio programa posvećen tradiciji i običajima predstaviti neke zanimljivosti, a naglasak je na okusima i delicijama.

S obzirom na to da u izložbenom prostoru ima najviše delicija, odnosno kolača i drugih specijaliteta od buče, ove godine su stavili naglasak na gastro program i organizirali i dvije kulinarske prezentacije, tumači Kušić novost u ovogodišnjem programu.

Niti neki od tradicionalnih obilježja Bundevijade ne gube na aktualnosti, neovisno o tome je li riječ o dodjeli nagrada za najmanju, najtežu i po obliku najzanimljiviju bundevu, ocjeni kvalitete pripremljenih jela ili nadmetanju u estetskom uređenju prodajnih i izložbenih mjesta. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.